Säsongens syrade grönsaker
Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Vitkål, morot och kålrot blandas med lök och senapsfrö. Skär grönsakerna på olika sätt så blir det snyggare. Sedan står det till sig i minst 1-2 veckor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
15 portioner
500 g vitkål
500 g morot
100 g palsternacka
500 g kålrot
1 gul lök
1 msk jodfritt salt
1 tsk senapsfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi169 KJ / 41 kCal
Fett0.2 g
Salt1.42 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man ha Himalayasalt? Står inte att det innehåller jod eller inte.
Madelene
2024-02-05Hej Madelene! Oj, bra fråga, det vet jag faktiskt inte. Det kanske är bäst att du frågar producenten om det. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06Jag förstår inte, vad är det för vätska grönsakerna ska täckas med? Ingen vätska finns med i receptet...
Karin
2023-08-22Hej Karin! När du saltar och bearbetar (masserar/stöter) grönsakerna så släpper de vätska, det är den som ska täcka grönsakerna i burken. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-22Underbart gott! Gjorde på hälften, inga problem. Denna gång gör jag på hela, då jag ätit detta varje dag.
Robin
2022-11-03