Säsongens syrade grönsaker

41
11
Säsongens syrade grönsaker

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Vitkål, morot och kålrot blandas med lök och senapsfrö. Skär grönsakerna på olika sätt så blir det snyggare. Sedan står det till sig i minst 1-2 veckor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Säsongens syrade grönsaker

Ingredienser

15 portioner
500 g vitkål
500 g morot
100 g palsternacka
500 g kålrot
1 gul lök
1 msk jodfritt salt
1 tsk senapsfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Robin

2022-11-03

Underbart gott! Gjorde på hälften, inga problem. Denna gång gör jag på hela, då jag ätit detta varje dag.

Kerstin

2022-04-04

Om man bara vill prova receptet känns det onödigt mycket med 4liter till ett singelhushåll. Kan man halvera receptet rakt av? Eller hur gör man då?

Katarina

2022-03-23

Hej, från den dagen som man lagt allt i en burk, hur lång tid tar det innan man kan äta grönsakerna?

Redaktionen ICAse

2022-03-25

Hej Katarina! Det beror lite på hur syrliga du vill ha grönsakerna men det tar ca 1-2 veckor i rumstemperatur från att du har lagt dem i burken. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 169 KJ / 41 kCal
Fett 2 g
Salt 142 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden