Säsongens syrade grönsaker

Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
13
Säsongens syrade grönsaker

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Vitkål, morot och kålrot blandas med lök och senapsfrö. Skär grönsakerna på olika sätt så blir det snyggare. Sedan står det till sig i minst 1-2 veckor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Säsongens syrade grönsaker

Ingredienser

15 portioner
500 g vitkål
500 g morot
100 g palsternacka
500 g kålrot
1 gul lök
1 msk jodfritt salt
1 tsk senapsfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ha Himalayasalt? Står inte att det innehåller jod eller inte.

Madelene

2024-02-05

Hej Madelene! Oj, bra fråga, det vet jag faktiskt inte. Det kanske är bäst att du frågar producenten om det. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-06

Jag förstår inte, vad är det för vätska grönsakerna ska täckas med? Ingen vätska finns med i receptet...

Karin

2023-08-22

Hej Karin! När du saltar och bearbetar (masserar/stöter) grönsakerna så släpper de vätska, det är den som ska täcka grönsakerna i burken. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-22

Underbart gott! Gjorde på hälften, inga problem. Denna gång gör jag på hela, då jag ätit detta varje dag.

Robin

2022-11-03

Näringsvärde per portion

Energi169 KJ / 41 kCal
Fett0.2 g
Salt1.42 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Chicken nuggets med mango chutneydipp
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklade rotfrukter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Barbecueburgare med kålrotsslaw
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med kikärtswok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga