Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
2
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 1/5 kg kalvfilé eller fläskytterfilé
1 påse rucola (à 65 g)
1 dl hyvlad parmesan
olivolja till stekning

Örtrubb

3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 msk grovsalt

vinägrett

2 msk av stekskyn
1/2 dl olivolja gärna med pepprig karaktär
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Receptet har blivit vanligt förekommande i hemmet.

Raine

2020-04-24

Supergott och jättebra bjudrätt när man är många. Jag gör en god potatissallad till på färskpotatis, tomater, rucola, pinjenötter, hyvlad parmesanost och en god vinegrett.

Ewa

2013-04-06

Testa liknande recept

Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltinbakade rödbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat
Under 30 min att tillaga