Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Örtrubb: Repa rosmarinen. Stöt den, pepparkornen och saltet i en mortel eller mixa ihop med stavmixer.
  3. Klappa in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet i 2 msk olja i en stekpanna runt om tills det fått fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in mitt i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 54°C för kalv och 72°C för fläsk. Ta ut och låt vila ca 10 minuter, gärna inlindat i lite smörpapper.
  4. Vinägrett: Blanda 2 msk av stekskyn med olivolja, balsamvinäger och citronjuice.
  5. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp på ett fat. Strö över ruccola, skeda över dressingen och avsluta med hyvlad parmesan.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/5 kg kalvfilé eller fläskytterfilé
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • olivolja till stekning
Örtrubb
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 msk grovsalt
vinägrett
  • 2 msk av stekskyn
  • 1/2 dl olivolja gärna med pepprig karaktär
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan