Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

38
2
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 1/5 kg kalvfilé eller fläskytterfilé
1 påse rucola (à 65 g)
1 dl hyvlad parmesan
olivolja till stekning

Örtrubb

3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 msk grovsalt

vinägrett

2 msk av stekskyn
1/2 dl olivolja gärna med pepprig karaktär
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Raine

2020-04-24

Jättegod. Receptet har blivit vanligt förekommande i hemmet.

Ewa

2013-04-06

Supergott och jättebra bjudrätt när man är många. Jag gör en god potatissallad till på färskpotatis, tomater, rucola, pinjenötter, hyvlad parmesanost och en god vinegrett.