Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan
Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
6 portioner
1 1/5 kg kalvfilé eller fläskytterfilé
1 påse rucola (à 65 g)
1 dl hyvlad parmesan
olivolja till stekning
Örtrubb
3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 msk grovsalt
vinägrett
2 msk av stekskyn
1/2 dl olivolja gärna med pepprig karaktär
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod. Receptet har blivit vanligt förekommande i hemmet.
Raine
2020-04-24Supergott och jättebra bjudrätt när man är många. Jag gör en god potatissallad till på färskpotatis, tomater, rucola, pinjenötter, hyvlad parmesanost och en god vinegrett.
Ewa
2013-04-06