Grynkorv

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Grynkorv

Ett härligt recept på grynkorv som är Västergötlands traditionella landskapsrätt. Du gör korven av bland annat korngryn, krokfjälster, lök, fläskkött och späck. Servera gärna med potatis- eller rotmos och stuvade bondbönor!

Grynkorv

Ingredienser

60 korvar
1 kg  korngryn
1 l  vatten
10 m  krokfjälster
3   gula lökar
3 kg  magert fläskkött
300 g  späck
2 tsk  malen kryddpeppar
3 msk  salt
grovsalt

Gör så här

Tips

Korven håller 3-4 månader i frysen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hur fan kan man skriva ett recept på 60st korvar

Per-erik

2022-04-08

Sveriges godaste korv! Det skall vara senap till !

Rolf

2010-03-16

Testa liknande recept

Örtkryddad färsk salsiccia
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvkaka med lök- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gårdens pastej
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het chilikorv
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga