Ett härligt recept på grynkorv som är Västergötlands traditionella landskapsrätt. Du gör korven av bland annat korngryn, krokfjälster, lök, fläskkött och späck. Servera gärna med potatis- eller rotmos och stuvade bondbönor!
Ingredienser
60 korvar
1 kg korngryn
1 l vatten
10 m krokfjälster
3 gula lökar
3 kg magert fläskkött
300 g späck
2 tsk malen kryddpeppar
3 msk salt
grovsalt
Gör så här
Tips
Korven håller 3-4 månader i frysen.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 2.8 av 5.
1212 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Hur fan kan man skriva ett recept på 60st korvar
Per-erik
2022-04-08
Sveriges godaste korv! Det skall vara senap till !
Kommentarer
Hur fan kan man skriva ett recept på 60st korvar
Per-erik
2022-04-08Sveriges godaste korv! Det skall vara senap till !
Rolf
2010-03-16