Grynkorv

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
4
Grynkorv

Ett härligt recept på grynkorv som är Västergötlands traditionella landskapsrätt. Du gör korven av bland annat korngryn, krokfjälster, lök, fläskkött och späck. Servera gärna med potatis- eller rotmos och stuvade bondbönor!

Grynkorv

Ingredienser

60 korvar
1 kg  korngryn
1 l  vatten
10 m  krokfjälster
3   gula lökar
3 kg  magert fläskkött
300 g  späck
2 tsk  malen kryddpeppar
3 msk  salt
grovsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Jag tror mig minnas att min mor köpte denna korv i butik till jul. Finns den inte att köpa längre? Måste man göra den själv?

Åse

2023-12-13

Hur kan man torka grynkorven för att få upphängdkorv.

Gunilla

2023-11-30

Hur fan kan man skriva ett recept på 60st korvar

Per-erik

2022-04-08

Testa liknande recept

Örtkryddad färsk salsiccia
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het chilikorv
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
113 personer har röstat
Under 60 min att tillaga