Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Grynkorv

Ett härligt recept på grynkorv som är Västergötlands traditionella landskapsrätt. Du gör korven av bland annat korngryn, krokfjälster, lök, fläskkött och späck. Servera gärna med potatis- eller rotmos och stuvade bondbönor!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg korngrynen i blöt i vatten över natten.
  2. Lägg fjälstret i kallt vatten några minuter och spola igenom kallt vatten några gånger.
  3. Skala löken. Skär fläskkött, späck och lök i bitar och mal i en köttkvarn.
  4. Blanda detta med korngryn, kryddpeppar och salt. Arbeta smeten väl. Stek gärna ett smakprov.
  5. Trä upp krokfjälstret på korvstoppningstillbehöret. Stoppa smeten i fjälster ganska löst.
  6. Bind om ändarna på korvarna med bomullssnöre. Varva korvarna med grovt salt i en bunke över natten. Skölj av dem och lägg i fryspåsar och frys in.
  7. Vid servering: Tina korvarna över natten i kylskåp. Lägg dem i hett vatten och sjud 20-30 minuter utan lock. Tillsätt gärna lite salt, lökklyftor och några kryddpepparkorn i kokvattnet. Servera gärna med potatis- eller rotmos och stuvade bondbönor.

Tips

Korven håller 3-4 månader i frysen.

Ingredienser

Portioner: 60 korvar
  • 1 kg korngryn
  • 1 l vatten
  • 10 m krokfjälster
  • 3 gula lökar
  • 3 kg magert fläskkött
  • 300 g späck
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 3 msk salt
  • grovsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?