Fläskytterfilé med brysselkål
Brysselkål borde man äta oftare! Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraiche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är kvällens middag nu serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
600 g fläskytterfilé
2 dl lätt crème fraiche med vitlök & parmesan
Att ha hemma
4 port ris
2 tsk olja
salt
peppar
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med vitlök och parmesanost.
Gör så här
Tips
Krydda köttet med lite timjan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 540 kCal
Fett19 g
Salt4.4 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men tog dubbelt av såsen.
Gunilla
2024-08-25Jättegott men alldeles för lite sås
Lars
2021-05-30Mycket gott! Mina barn älskade denna rätt. Till och med brysselkålen! 😊
Marcus
2019-12-20