UNDER 30 MIN | Enkel

Fläskytterfilé med brysselkål

Brysselkål borde man äta oftare! Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraiche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är kvällens middag nu serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Koka kålen mjuk i saltat vatten, ca 8 minuter.
  3. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Rör ner crème fraichen och låt det sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera köttet i såsen med brysselkål, ris.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med vitlök och parmesanost.

Tips

Krydda köttet med lite timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche med vitlök & parmesan
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2256 kJ / 540 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept