Fläskytterfilé med brysselkål

14
4
Fläskytterfilé med brysselkål

Brysselkål borde man äta oftare! Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraiche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är kvällens middag nu serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Fläskytterfilé med brysselkål

Ingredienser

4 portioner
500 g
brysselkål
600 g
fläskytterfilé
2 dl
lätt crème fraiche med vitlök & parmesan

Att ha hemma

4
port ris
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med vitlök och parmesanost.

Gör så här

Tips

Krydda köttet med lite timjan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Lars

2021-05-30

Jättegott men alldeles för lite sås

Marcus

2019-12-20

Mycket gott! Mina barn älskade denna rätt. Till och med brysselkålen! 😊

Mio

2019-12-16

Jag tycker det är grymt dåligt att riset inte ingår i kassen men receptet va bra.

Redaktionen ICAse

2019-12-17

Hej Mio! Tack för din synpunkt, tar den vidare till Matkassen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2256 KJ / 540 kCal
Fett 19 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept