Fläskytterfilé med brysselkål

12
3
Fläskytterfilé med brysselkål

Brysselkål borde man äta oftare! Dess smak passar utmärkt ihop med dessa filéer som fått koka upp i crème fraiche med vitlök och parmesan. Ihop med fluffigt ris är kvällens middag nu serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Fläskytterfilé med brysselkål

Ingredienser

4 portioner
500 g
brysselkål
600 g
fläskytterfilé
2 dl
lätt crème fraiche med vitlök & parmesan

Att ha hemma

4
port ris
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med vitlök och parmesanost.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Krydda köttet med lite timjan.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Marcus

12/20/2019

Mycket gott! Mina barn älskade denna rätt. Till och med brysselkålen! 😊

Mio

12/16/2019

Jag tycker det är grymt dåligt att riset inte ingår i kassen men receptet va bra.

Redaktionen ICAse

12/17/2019

Hej Mio! Tack för din synpunkt, tar den vidare till Matkassen. Hälsningar Michelle

Karolina

10/17/2019

jättegott och lättlagat, kommer att laga detta igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2256 KJ / 540 kCal
Fett 19 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept