Het karré med chili och äppelcidervinäger
En het och kryddig kötträtt. Smaksätt först fläskkarré med en lag av salt, vitlök, socker, svartpepparkorn, lagerblad och äppelcidervinäger. Gnid sedan in fläskkarrén i en rub av lök, rosmarin, timjan, chiliflakes och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
Saltlag
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl salt
7 dl vatten
1 1/2 msk socker
1/2 msk hela svartpepparkorn
1 lagerblad
2 dl äppelcidervinäger
Fläskkarré
600 g fläskkarré i bit
Rub
1 msk hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1488 KJ / 355 kCal
Kommentarer