Het karré med chili och äppelcidervinäger

2
0
Het karré med chili och äppelcidervinäger

En het och kryddig kötträtt. Smaksätt först fläskkarré med en lag av salt, vitlök, socker, svartpepparkorn, lagerblad och äppelcidervinäger. Gnid sedan in fläskkarrén i en rub av lök, rosmarin, timjan, chiliflakes och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Het karré med chili och äppelcidervinäger

Ingredienser

4 portioner

Saltlag

1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl salt
7 dl vatten
1 1/2 msk socker
1/2 msk hela svartpepparkorn
1 lagerblad
2 dl äppelcidervinäger

Fläskkarré

600 g fläskkarré i bit

Rub

1 msk hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 msk olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1488 KJ / 355 kCal
Läs mer om näringsvärden