Het karré med chili och äppelcidervinäger

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Het karré med chili och äppelcidervinäger

En het och kryddig kötträtt. Smaksätt först fläskkarré med en lag av salt, vitlök, socker, svartpepparkorn, lagerblad och äppelcidervinäger. Gnid sedan in fläskkarrén i en rub av lök, rosmarin, timjan, chiliflakes och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Het karré med chili och äppelcidervinäger

Ingredienser

4 portioner

Saltlag

1/2   gul lök
3   vitlöksklyftor
1/2 dl  salt
7 dl  vatten
1 1/2 msk  socker
1/2 msk  hela svartpepparkorn
1   lagerblad
2 dl  äppelcidervinäger

Fläskkarré

600 g  fläskkarré i bit

Rub

1 msk  hackad gul lök
2   vitlöksklyftor
1 1/2 msk  hackad färsk timjan
1 msk  hackad färsk rosmarin
1 tsk  chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 msk  äppelcidervinäger
1 1/2 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1488 KJ / 355 kCal

Testa liknande recept

Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad karré med senapsrub
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelmarinerad fläskkarré
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré med kanelglaze
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling-rub
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cajun-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga