Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Het karré med chili och äppelcidervinäger

En het och kryddig kötträtt. Smaksätt först fläskkarré med en lag av salt, vitlök, socker, svartpepparkorn, lagerblad och äppelcidervinäger. Gnid sedan in fläskkarrén i en rub av lök, rosmarin, timjan, chiliflakes och olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Saltlag: Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp så att sockret och saltet löser sig. Låt svalna.
  2. Fläskkarré: Lägg köttet i en trång bunke. Häll över lagen. Lägg en tallrik över som tyngd. Låt vila i kylskåp i 6-24 timmar.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Rub: Skala och finhacka löken och vitlöken till rubben. Blanda med alla övriga ingredienser. Ta upp köttet ur lagen och torka av det. Gnid in rubben. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  5. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills köttet har en innertemperatur på 65°C. Vänd köttet efter halva tiden.
  6. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Hit kan köttet förberedas. Spara stekskyn.
  7. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Pensla med lite olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Värm stekskyn och ringla över. Servera gärna med Grillad zucchini.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Saltlag
  • 1/2 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl salt
  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 msk hela svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 dl äppelcidervinäger
Fläskkarré
  • 600 g fläskkarré i bit
Rub
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1488 kJ / 355 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer