Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Skär fläskkarré till en platta, krydda och rulla ihop till en italiensk porchetta. Stek köttet på låg temperatur till en örtig, välsmakande härlighet. Skär den möra porchettan i skivor och servera med rostade jordärtskockor och brysselkål.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Porchetta med rostade skockor och brysselkål

Ingredienser

6-8 portioner

Porchetta

ca 1 1/2 kg fläskkarré
2 tsk fänkålsfrön
2 msk grovsalt
1 tsk svartpepparkorn
4 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja

Jordärtskockor

400 g jordärtskockor
300 g brysselkål
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl grovhackade rostade hasselnötter

Gör så här

00:30:00
02:00:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater10 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grynkorv
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ingefärsbakad fläskkarré
    Betyg 4.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad