Gräddkokt brysselkål med kyckling

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
2
Gräddkokt brysselkål med kyckling

Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Gräddkokt brysselkål med kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna Marilyn)
500 g  färsk brysselkål
ca 900 g  kycklinglår
1 tsk  olja
salt och peppar
2   bananschalottenlökar
140 g  karré bacon
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
salt och peppar
5   plommon
1/2 dl  balsamvinäger
2 msk  strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Var inte säsong för plommon så jag tog katrinplommon vilket gav fin balans åt baconets sälta. Väl avvägt recept och omtyckt av familjen.

Maria

2022-06-01

Väldigt knepiga smaker. Oklart vad plommonen hade att tillföra rätten. Brysselkålsstuvningen var väldigt smaklös, baconfett var det som genomsyrade rätten. Kompletterade med vitlök och citron för att balansera upp den. Till skillnad från denna veckas soppa, som man blev långt ifrån mätt på, så blev det hur gigantiska portioner som helst av detta. Dock inte så smakfullt så det blev tyvärr mycket kvar på tallrikarna.

Marie

2014-03-02

Näringsvärde per portion

Energi3403 KJ / 815 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater58.9 g
Protein39.5 g

Testa liknande recept

Karré med plommonsås
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga