Gräddkokt brysselkål med kyckling

9
2
Gräddkokt brysselkål med kyckling

Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Gräddkokt brysselkål med kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Marilyn)
500 g färsk brysselkål
ca 900 g kycklinglår
1 tsk olja
salt och peppar
2 bananschalottenlökar
140 g karré bacon
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
5 plommon
1/2 dl balsamvinäger
2 msk strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Maria

2022-06-01

Var inte säsong för plommon så jag tog katrinplommon vilket gav fin balans åt baconets sälta. Väl avvägt recept och omtyckt av familjen.

Marie

2014-03-02

Väldigt knepiga smaker. Oklart vad plommonen hade att tillföra rätten. Brysselkålsstuvningen var väldigt smaklös, baconfett var det som genomsyrade rätten. Kompletterade med vitlök och citron för att balansera upp den. Till skillnad från denna veckas soppa, som man blev långt ifrån mätt på, så blev det hur gigantiska portioner som helst av detta. Dock inte så smakfullt så det blev tyvärr mycket kvar på tallrikarna.

Näringsvärde per portion

Energi 3403 KJ / 815 kCal
Fett 44.4 g
Kolhydrater 58.9 g
Protein 39.5 g
Läs mer om näringsvärden