Gräddkokt brysselkål med kyckling
Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Marilyn)
500 g färsk brysselkål
ca 900 g kycklinglår
1 tsk olja
salt
peppar
2 bananschalottenlökar
140 g karré bacon
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 plommon
1/2 dl balsamvinäger
2 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3403 KJ / 815 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater58.9 g
Protein39.5 g
Kommentarer
Var inte säsong för plommon så jag tog katrinplommon vilket gav fin balans åt baconets sälta. Väl avvägt recept och omtyckt av familjen.
Maria
2022-06-01Väldigt knepiga smaker. Oklart vad plommonen hade att tillföra rätten. Brysselkålsstuvningen var väldigt smaklös, baconfett var det som genomsyrade rätten. Kompletterade med vitlök och citron för att balansera upp den. Till skillnad från denna veckas soppa, som man blev långt ifrån mätt på, så blev det hur gigantiska portioner som helst av detta. Dock inte så smakfullt så det blev tyvärr mycket kvar på tallrikarna.
Marie
2014-03-02