Gräddkokt brysselkål med kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gräddkokt brysselkål med kyckling

Kyckling i ugn är en vardagsfavorit och tillsammans med krispigt baconfräs, brysselkål och grädde blir det ljuvligt. Karamelliserade plommon blir en underbar kontrast och sätter guldkant på vilken vardagsmiddag som helst.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Sätt på en kastrull med saltat vatten till brysselkålen.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  4. Ansa brysselkålen och skär den i fjärdedelar. Koka den 3–4 minuter. Låt den rinna av ordentligt.
  5. Skala och skiva schalottenlökarna. Strimla baconet fint. Fräs baconet knaprig i en stekpanna. Tillsätt löken och fräs ytterligare någon minut. Rör ner grädden, mjölken och brysselkålen, låt det koka ihop ca 2 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Dela, kärna ur och skär plommonen i bitar.
  7. Koka upp balsamvinäger och socker. Vänd ner plommonen och låt sjuda några minuter.
  8. Servera kycklingen med gräddkokt brysselkål, karamelliserade plommon och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna Marilyn)
  • 500 g färsk brysselkål
  • ca 900 g kycklinglår
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 bananschalottenlökar
  • 140 g karré bacon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 5 plommon
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3403 kJ / 815 kCal