Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Peruansk ceviche

Ceviche är en slags fiskcocktail som satt peruansk mat på världskartan. Här är det torsk som får ”tillagas” av syran från färskpressad limejuice, så låt den inte stå färdigblandad för länge innan den serveras. En fantastisk förrätt med friska, fräscha smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torsken i små tärningar eller skivor.
  2. Skala, dela och strimla löken fint. Dela, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor.
  3. Blanda torsk, lök och paprika i en bunke. Tillsätt limejuice och salt. Låt stå 5–10 minuter.
  4. Garnera ev cevichen med kryddkrasse.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g torsk (fryst, tinad och gärna MSC-märkt)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • färskpressad juice av 3 lime
  • 2 krm salt
  • ev kryddkrasse till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 249 kJ / 60 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer