Peruansk ceviche

74
1
Peruansk ceviche

Ceviche är en slags fiskcocktail som satt peruansk mat på världskartan. Här är det torsk som får ”tillagas” av syran från färskpressad limejuice, så låt den inte stå färdigblandad för länge innan den serveras. En fantastisk förrätt med friska, fräscha smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Peruansk ceviche

Ingredienser

6 portioner
300 g torsk (fryst, tinad och gärna MSC-märkt)
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
färskpressad juice av 3 lime
2 krm salt
ev kryddkrasse till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentar

Thomas

2021-05-09

Bort med paprika. Lägg istället till en chili. Habanero eller spansk peppar funkar. Lägg även till koriander och 1 vitlöksklyfta. Ta några fiskbitar och mixa tillsammans med chili, salt, koriander, lite av löken och lime. Häll detta över fisken. Servera med kokt sötpotatis. Då kommer du ganska nöra peruansk ceviche!

Näringsvärde per portion

Energi 249 KJ / 60 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 4 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden