Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rostad sötpotatis med getost och mynta

Bjud på en lika somrig som magisk smakkombination av rostad sötpotatis, getost och mynta! Rätten är enkel att göra och passar bra att servera som en del av en huvudrätt eller som inslag på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär potatisen i cm-tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med 2/3 av oljan, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de får färg. Rör om efter halva tiden.
  3. Låt svalna lite. Strö över smulad getost, mynta och resten av oljan.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 200 g getost
  • 2 msk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1296 kJ / 309 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer