Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad sötpotatis

Tröttnat på klyftpotatis? Rosta sötpotatis i ugnen i stället. Den vackert orangea rotfrukten blir ljuvligt söt och mjäll när den bakas med olivolja. Servera gärna sötpotatisen med t ex grönkålssallad och tofumacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär den i ca 2 cm stora bitar.
  3. Blanda med olivoljan och lägg ut i ett lager på en bakpappersklädd plåt.
  4. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen fått färg, 15-20 minuter.
  5. Strö över flingsalt och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan