Rosmarinrostade rotfrukter

3
5
Rosmarinrostade rotfrukter

När de lantliga, spröda rotfrukterna får rostas tillsammans i ugn får de en fantastisk arom av den ljuvliga rosmarinen och den lena, kallpressade rapsoljan. Prova detta smarriga recept på rosmarinrostade rotfrukter

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Rosmarinrostade rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
8 små morötter
8 små palsternackor
2 rödlökar
3 msk kallpressad rapsolja
salt
vitpeppar
2 kvistar rosmarin

Gör så här

Tips

Passar till: Fläskkarré med en kall yoghurtsås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Eva-kristina

2014-10-20

bytte till kålrötter som rostades strödde sen rosmarin över och kokt blomkål, grönmögelost och en skivad tomat och lät allt bli hett. Serverar med kall yoghurt. Det smakade. Tack för inspirationen!

Aie

2009-10-18

30 min i min ugn! Gott trots tiden.

Lena

2007-05-21

Gott, men 8 minuter? Hade inne i ugnen 15 minuter och rotsakerna var fortfarande stenhårda och råa.