Rosmarinrostade rotfrukter

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
5
Rosmarinrostade rotfrukter

När de lantliga, spröda rotfrukterna får rostas tillsammans i ugn får de en fantastisk arom av den ljuvliga rosmarinen och den lena, kallpressade rapsoljan. Prova detta smarriga recept på rosmarinrostade rotfrukter

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Rosmarinrostade rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
8 små morötter
8 små palsternackor
2 rödlökar
3 msk kallpressad rapsolja
salt
vitpeppar
2 kvistar rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

bytte till kålrötter som rostades strödde sen rosmarin över och kokt blomkål, grönmögelost och en skivad tomat och lät allt bli hett. Serverar med kall yoghurt. Det smakade. Tack för inspirationen!

Eva-kristina

2014-10-20

30 min i min ugn! Gott trots tiden.

Aie

2009-10-18

Gott, men 8 minuter? Hade inne i ugnen 15 minuter och rotsakerna var fortfarande stenhårda och råa.

Lena

2007-05-21

Testa liknande recept

Ugnsrostade rotfrukter
Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostade grönsaker med rosmarin
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltwok med rotsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade palsternackor
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morots- och palsternacksbröd med oliver
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga