Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rosmarinrostade rotfrukter

När de lantliga, spröda rotfrukterna får rostas tillsammans i ugn får de en fantastisk arom av den ljuvliga rosmarinen och den lena, kallpressade rapsoljan. Prova detta smarriga recept på rosmarinrostade rotfrukter

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötterna i vardera 4 delar på längden och palsternackorna i vardera 8 delar på längden. Skala och skär rödlökar i vardera 8 klyftor.
  3. Bre ut dem på en plåt. Blanda med kallpressad rapsolja samt salt och vitpeppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills de är mjuka.
  4. Plocka bladen av kvistar rosmarin, skär dessa fint och blanda med grönsakerna.

Tips

Passar till: Fläskkarré med en kall yoghurtsås.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 små morötter
  • 8 små palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 kvistar rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer