Rosmarinrostade rotfrukter
När de lantliga, spröda rotfrukterna får rostas tillsammans i ugn får de en fantastisk arom av den ljuvliga rosmarinen och den lena, kallpressade rapsoljan. Prova detta smarriga recept på rosmarinrostade rotfrukter
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
8 små morötter
8 små palsternackor
2 rödlökar
3 msk kallpressad rapsolja
salt
vitpeppar
2 kvistar rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
bytte till kålrötter som rostades strödde sen rosmarin över och kokt blomkål, grönmögelost och en skivad tomat och lät allt bli hett. Serverar med kall yoghurt. Det smakade. Tack för inspirationen!
Eva-kristina
2014-10-2030 min i min ugn! Gott trots tiden.
Aie
2009-10-18Gott, men 8 minuter? Hade inne i ugnen 15 minuter och rotsakerna var fortfarande stenhårda och råa.
Lena
2007-05-21