Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

12
5
Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

En len och krämig mixad soppa på rotfrukter som potatis, palsternacka och morot. Soppan toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

Ingredienser

4 portioner
1/2 sats rostad palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 1)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g skivad skinka (t ex julskinka)
100 g riven ost
4 tortillabröd
olja (till stekning)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och griljeringen på julskinkan.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Susanne

2021-11-08

Blev för söt för min smak. Kommer inte göra den igen.

Magnus

2021-01-31

Enkel att göra. Vår blev lite tjock. Lite potatismos känsla men god

Magnus

2021-01-13

Mina rotfrukter fick en aning för mycket färg i kanterna vilket gav soppan lite bränd smak. (Förmodligen slarv med för hög värme eller fel plats i ugnen.)