Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata
![Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192132/cf_259/mixad_rotfruktssoppa_med_quesadillas_och_gremolata.jpg)
En len och krämig mixad soppa på rotfrukter som potatis, palsternacka och morot. Soppan toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_192132/cf_259/mixad_rotfruktssoppa_med_quesadillas_och_gremolata.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 sats rostad palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 1)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g skivad skinka (t ex julskinka)
100 g riven ost
4 tortillabröd
olja (till stekning)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och griljeringen på julskinkan.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev för söt för min smak. Kommer inte göra den igen.
Susanne
2021-11-08Enkel att göra. Vår blev lite tjock. Lite potatismos känsla men god
Magnus
2021-01-31Mina rotfrukter fick en aning för mycket färg i kanterna vilket gav soppan lite bränd smak. (Förmodligen slarv med för hög värme eller fel plats i ugnen.)
Magnus
2021-01-13