Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata
En len och krämig mixad soppa på rotfrukter som potatis, palsternacka och morot. Soppan toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 sats rostad palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 1)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g skivad skinka (t ex julskinka)
100 g riven ost
4 tortillabröd
olja (till stekning)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev för söt för min smak. Kommer inte göra den igen.
Susanne
2021-11-08Enkel att göra. Vår blev lite tjock. Lite potatismos känsla men god
Magnus
2021-01-31Mina rotfrukter fick en aning för mycket färg i kanterna vilket gav soppan lite bränd smak. (Förmodligen slarv med för hög värme eller fel plats i ugnen.)
Magnus
2021-01-13