Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

En len och krämig mixad soppa på rotfrukter som potatis, palsternacka och morot. Soppan toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Lägg Rostad potatis, rotfrukter och lök i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och mixa med slät med en stavmixer.
  2. Fördela skinka och ost på ena halvan av fyra tortillabröd och vik ihop. Stek två bröd åt gången i en stekpanna med olja på medelvärme, ca 2 min per sida. Skär i bitar.
  3. Ringla lite Gremolata på soppan och servera med quesadilla.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och griljeringen på julskinkan.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 sats rostad palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 1)
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g skivad skinka (t ex julskinka)
  • 100 g riven ost
  • 4 tortillabröd
  • olja (till stekning)
  • 1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer