Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
5
Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

En len och krämig mixad soppa på rotfrukter som potatis, palsternacka och morot. Soppan toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

Ingredienser

4 portioner
1/2 sats rostad palsternacka, morötter och potatis i ugn (se länk i steg 1)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g skivad skinka (t ex julskinka)
100 g riven ost
4 tortillabröd
olja (till stekning)
1/3 sats gremolata (se länk i steg 3)

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Blev för söt för min smak. Kommer inte göra den igen.

Susanne

2021-11-08

Enkel att göra. Vår blev lite tjock. Lite potatismos känsla men god

Magnus

2021-01-31

Mina rotfrukter fick en aning för mycket färg i kanterna vilket gav soppan lite bränd smak. (Förmodligen slarv med för hög värme eller fel plats i ugnen.)

Magnus

2021-01-13

Testa liknande recept

Quesadilla med ost och skinka
Betyg 4.4 av 5.
100 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm tortillarulle
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klämgrillstortilla
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ärtig linssoppa med skinkquesadilla
Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadilla hawaii med ananas, ost och skinka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadilla med mango chutney
Betyg 3 av 5.
305 personer har röstat
Under 30 min att tillaga