Rostade rotfrukter med grönsaksröra

7
1
Rostade rotfrukter med grönsaksröra

Gröna ärter blir en vacker och fräsch grönsaksröra som du serverar till de rostade rotfrukterna. Toppa med fetaost och frön för en god och enkel måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Rostade rotfrukter med grönsaksröra

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

600 g morötter
600 g potatis
200 g palsternacka
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 msk flytande honung

Grön ärtröra

300 g frysta, tinade ärtor
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

1/2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 kruka hackad koriander
2 msk frön (t ex. pumpa- eller solrosfrön)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ants

2020-11-14

Riktigt gott och mättande. Den här rätten kör vi i familjen ofta. Utan fårost blir den vegansk och brukar servera egna kikärtnuggets till...

Näringsvärde per portion

Energi 2314 KJ / 553 kCal
Fett 26 g
Salt 3.89 g
Kolhydrater 58 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden