Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsglacerade rotfrukter

Honungsglacerade rotfrukter är ett perfekt alternativ till den vanliga potatisen. Rotfrukter som morötter, palsternackor, rotselleri och kålrötter skärs i grova bitar och ugnsrostas med ringlad honung och persilja över sig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär morötter, palsternackor, rotselleri, schalottenlökar och kålrot i grova bitar.
  3. Lägg grönsakerna i en långpanna. Ringla olivolja över rotfrukterna.  Rosta dem i ugnen i 20-25 minuter.
  4. Ta ut plåten och ringla över flytande honung. Rosta ca 5 minuter till. Smula över gourmetsalt, persilja och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • ca 150 g rotselleri
  • 8 schalottenlökar
  • ca 300 g kålrot
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • gourmetsalt
  • persilja
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?