UNDER 45 MIN | Enkel

Ugnsrostade grönsaker med rosmarin

Laga grönsaker i ugn som tillbehör till middagen! Ugnsrostade morötter, lök och palsternacka kryddade med rosmarin och timjan passar fint till exempelvis kyckling eller fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötter, palsternacka och lök i 2 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, rosmarin, timjan, salt och peppar.
  3. Ställ in i mitten av ugnen 25-30 minuter, tills de får färg. Rör om efter halva tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 800 g morot
  • 500 g palsternacka
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar