Mozzarellafylld auberginetournedos
En fantastiskt välsmakande förrätt till nyårsbuffén. Mozzarellafylld auberginetournedos imponerar med krämiga smaker. De delade tomaterna täcks med hackade oliver, vitlök och parmesanost innan de ugnsbakas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
Mozzarellafylld auberginetournedos
2 auberginer
1 mozzarella (à 125 g)
salt
peppar
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 tsk garam masala
Olivbakade tomater
2 tomater
1 dl svarta oliver gärna kalamata
8 inlagda vitlöksklyftor (lösvikt eller på burk)
1 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Tryffelsky
2 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
4/5 msk japansk soja
1 tsk tryffelolja
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk smör (rumstempererat)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi590 KJ / 140 kCal
Fett7 g
Kommentarer