Mozzarellafylld auberginetournedos
En fantastiskt välsmakande förrätt till nyårsbuffén. Mozzarellafylld auberginetournedos imponerar med krämiga smaker. De delade tomaterna täcks med hackade oliver, vitlök och parmesanost innan de ugnsbakas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
Mozzarellafylld auberginetournedos
2 auberginer
1 mozzarella (à 125 g)
salt och peppar
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 tsk garam masala
Olivbakade tomater
2 tomater
1 dl svarta oliver gärna kalamata
8 inlagda vitlöksklyftor (lösvikt eller på burk)
1 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Tryffelsky
2 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
4/5 msk japansk soja
1 tsk tryffelolja
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk smör (rumstempererat)
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Quinoagryn blir en trevlig dekorering. Koka de glutenfria grynen ca 10 minuter. Häll av vattnet och tillsätt några droppar olivolja.
PLANERINGSHJÄLP
1. Börja med potatis- och fänkålsgratängen, se länk under steg 9.
2. Gör tryffelskyn men vänta med att röra i smöret tills servering.
3. Förbered auberginen och tomaterna.
4. Tillaga grönsakerna.
5. Värm gratängen.
PLANERINGSHJÄLP
1. Börja med potatis- och fänkålsgratängen, se länk under steg 9.
2. Gör tryffelskyn men vänta med att röra i smöret tills servering.
3. Förbered auberginen och tomaterna.
4. Tillaga grönsakerna.
5. Värm gratängen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi590 KJ / 140 kCal
Fett7 g
Kommentarer