Mozzarellafylld auberginetournedos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Mozzarellafylld auberginetournedos

En fantastiskt välsmakande förrätt till nyårsbuffén. Mozzarellafylld auberginetournedos imponerar med krämiga smaker. De delade tomaterna täcks med hackade oliver, vitlök och parmesanost innan de ugnsbakas.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mozzarellafylld auberginetournedos: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär auberginerna i 4 tjocka skivor (för 4 port), ca 5 cm. Häll av och skiva mozzarellan.
  3. Skär ett snitt i varje aubergineskiva. Stek bitarna på över- och undersidan. Salta och peppra.
  4. Lägg mozzarellaskivorna i snittet. Lägg auberginen i en ugnssäker form. Strö över parmesanost och krydda med garam masala. Sätt in nederst i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Olivbakade tomater: Sätt ugnen på 225°C.
  6. Dela tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form.
  7. Hacka urkärnade oliver och vitlök. Strö hacket och parmesanosten över tomaterna. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Tryffelsky: Koka ner rödvinet till hälften.
  9. Tillsätt grönsaksbuljong, soja och tryffelolja. Rör ut maizena i lite vatten och red av. Smaka av med salt och peppar. Rör i smöret vid servering. Serveras gärna tillsammans med Potatis- och fänkålsgratäng. Gratängen och de olivbakade tomaterna passar utmärkt även till kötträtter. Den mozzarellafyllda auberginen kan ersättas med Oxfilé med getost & vinsås och Oxfilé med örtig sås för den som vill ha kött.

Tips

Quinoagryn blir en trevlig dekorering. Koka de glutenfria grynen ca 10 minuter. Häll av vattnet och tillsätt några droppar olivolja.

PLANERINGSHJÄLP
1. Börja med potatis- och fänkålsgratängen, se länk under steg 9.
2. Gör tryffelskyn men vänta med att röra i smöret tills servering.
3. Förbered auberginen och tomaterna.
4. Tillaga grönsakerna.
5. Värm gratängen.

Ingredienser

Portioner: 4
Mozzarellafylld auberginetournedos
  • 2 auberginer
  • 1 mozzarellaost (à 125 g)
  • salt och peppar
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk garam masala
Olivbakade tomater
  • 2 tomater
  • 1 dl svarta oliver gärna kalamata
  • 8 inlagda vitlöksklyftor (lösvikt eller på burk)
  • 1 msk färskriven parmesanost
Tryffelsky
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
  • 0,8 msk japansk soja
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 msk smör (rumsvarmt)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 140 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden