Mozzarellafylld auberginetournedos

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Mozzarellafylld auberginetournedos

En fantastiskt välsmakande förrätt till nyårsbuffén. Mozzarellafylld auberginetournedos imponerar med krämiga smaker. De delade tomaterna täcks med hackade oliver, vitlök och parmesanost innan de ugnsbakas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Mozzarellafylld auberginetournedos

Ingredienser

4 portioner

Mozzarellafylld auberginetournedos

2 auberginer
1 mozzarella (à 125 g)
salt
peppar
2 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 tsk garam masala

Olivbakade tomater

2 tomater
1 dl svarta oliver gärna kalamata
8 inlagda vitlöksklyftor (lösvikt eller på burk)
1 msk riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Tryffelsky

2 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
4/5 msk japansk soja
1 tsk tryffelolja
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk smör (rumstempererat)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi590 KJ / 140 kCal
Fett7 g

Testa liknande recept

Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julbröd med pesto och mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampkroketter med vitlökskräm
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga