Oxfilé med getost & vinsås

39
6
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt och svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater

Getost

125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad

Sås

2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt getosten mot tofu. Ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt kalvfond mot mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Tips

Man kan laga allt dagen före och värma det samtidigt i ugnen. Fungerar också bra att dubbla receptet till 20 personer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Marie

2022-12-25

Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.

Nina

2022-04-09

Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.

Sofia

2007-01-31

Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 1130 KJ / 270 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden