Oxfilé med getost & vinsås

37
4
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg
oxfilé
-
salt och svartpeppar
-
smör till stekning
500 g
körsbärstomater

Getost

125 g
fransk getost
1 1/2 msk
färska timjansblad

Sås

2 msk
strösocker
4 msk
lagrad balsamvinäger
3 dl
rödvin
2 dl
vatten
4 msk
konc kalvfond
1 msk
majsstärkelse (Maizena)
2 msk
smör

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt getosten mot tofu. Ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt kalvfond mot mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Man kan laga allt dagen före och värma det samtidigt i ugnen. Fungerar också bra att dubbla receptet till 20 personer.

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Sofia

1/31/2007

Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

Christina

1/6/2007

En klar favorit, och väldigt lättlagat trots att svårighetsgraden skulle vara avancerad. Jag serverade bara med råstekt potatis men jag lät såen koka ihop ca 10 minutet mer än vad som angivits, den blev då helt perfekt. Slutsummeringen blev en väldigt uppskattad middag som helt klart kommer att serveras igen.

Andrea

1/2/2007

Fantastiskt gott! Jag gjorde potatis och spenatkakan till och det passade mycket bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1130 KJ / 270 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept