Oxfilé med getost & vinsås
Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt
svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater
Getost
125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad
Sås
2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.
Marie
2022-12-25Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.
Nina
2022-04-09Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.
Sofia
2007-01-31