Oxfilé med getost & vinsås

Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg oxfilé
salt
svartpeppar
smör till stekning
500 g körsbärstomater

Getost

125 g fransk getost
1 1/2 msk färska timjansblad

Sås

2 msk strösocker
4 msk lagrad balsamvinäger
3 dl rödvin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk smör

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat

Kommentarer

Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.

Marie

2022-12-25

Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.

Nina

2022-04-09

Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

Sofia

2007-01-31

Näringsvärde per portion

Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig oxfilé med rödvinssky och friterad klyftpotatis
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad