Oxfilé med getost & vinsås

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
6
Oxfilé med getost & vinsås

Oxfilé med getost och vinsås är en imponerande varmrätt med himmelska smaker. Blanda getosten med timjan och lägg på oxfilén innan den steks i ugnen. Vinsåsen har delikata smaker av kalvfond, balsamvinäger och rött vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med getost & vinsås

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  oxfilé
salt och svartpeppar
smör till stekning
500 g  körsbärstomater

Getost

125 g  fransk getost
1 1/2 msk  färska timjansblad

Sås

2 msk  strösocker
4 msk  lagrad balsamvinäger
3 dl  rödvin
2 dl  vatten
4 msk  konc kalvfond
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
2 msk  smör

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt getosten mot tofu. Ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt kalvfond mot mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Tips

Man kan laga allt dagen före och värma det samtidigt i ugnen. Fungerar också bra att dubbla receptet till 20 personer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Super gott! Denna rätt har vi ätit på nyårsafton i flera år.

Marie

2022-12-25

Ett mycket gott recept som vi har gjort flera gånger, speciellt rödvinssåsen har blivit en favorit.

Nina

2022-04-09

Getosten gav inte så mycket smak som jag hade förväntat mig. Rödvinssåsen är lite för söt för min smak. Tyvärr föll inte detta recept mig i smaken.

Sofia

2007-01-31

Näringsvärde per portion

Energi1130 KJ / 270 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
197 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé i ugn
Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga