Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

13
3
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Vad sägs om en skiva toast med pocherade ägg, hollandaisesås, smörstekt tryffelspenat och kallrökt lax? Ett fint recept som varierar en populär klassiker – om den nu ska heta Ägg Benedict, Ägg Florentine eller Lax Benedict? Kärt barn har många namn!

Skriv ut
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

150 g
smör
2
äggulor
1/2 msk
citronsaft
1 msk
vatten
-
salt och peppar

Pocherat ägg

1 l
vatten
3 msk
ättika (12%)
4
ägg

Tillbehör

4
toastbröd
4
skivor kallrökt lax

Tryffelspenat

200 g
färsk spenat
1 msk
smör
2 krm
tryffelolja
1/2 krm
salt
1/2 krm
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Lisa

2021-04-04

Den smörstekta spenaten med tryffelolja skar sig smakmässigt mot laxen. Tillsammans med hollandaisen så blev hela anrättningen lite för smörig för min smak.

Gunnar

2021-04-02

Tareq Tailors metod att pochera äggen är outstanding: Häll i alla de försiktig knäcka och hela äggen i en skål. Tillsätt 2 msk 12% ättika i skålen. Rotera runt lite så att alla äggen kommer i kontakt med vätskan. Låt vila i 10 minuter. Koka upp vatten med lite salt en vid kastrull. Häll ner alla äggen i kastrullen och koka på medelvärme i 4-6 minuter (rinnighetsgrad). Plocka ur äggen var för sig med en hålslev. Montera och ät. Perfekt pochering!

Lihini

2020-10-18

Otroligt gott! Jag stekte bara spenaten i lite olivolja och med salt. Blev bra det med. Det var svårt app pochera äggen men det ska väl gå bättre nästa gång!

Näringsvärde per portion

Energi 2533 KJ / 605 kCal
Fett 51 g
Salt 5 g
Kolhydrater 15 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept