Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Vad sägs om en skiva toast med pocherade ägg, hollandaisesås, smörstekt tryffelspenat och kallrökt lax? Ett fint recept som varierar en populär klassiker – om den nu ska heta Ägg Benedict, Ägg Florentine eller Lax Benedict? Kärt barn har många namn!
Ingredienser
4 portioner
Hollandaise
150 g smör
2 äggulor
1/2 msk citronsaft
1 msk vatten
salt
peppar
Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12%)
4 ägg
Tillbehör
4 toastbröd
4 skivor kallrökt lax
Tryffelspenat
200 g färsk spenat
1 msk smör
2 krm tryffelolja
1/2 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2533 KJ / 605 kCal
Fett51 g
Salt5 g
Kolhydrater15 g
Protein23 g
Kommentarer
Den smörstekta spenaten med tryffelolja skar sig smakmässigt mot laxen. Tillsammans med hollandaisen så blev hela anrättningen lite för smörig för min smak.
Lisa
2021-04-04Tareq Tailors metod att pochera äggen är outstanding: Häll i alla de försiktig knäcka och hela äggen i en skål. Tillsätt 2 msk 12% ättika i skålen. Rotera runt lite så att alla äggen kommer i kontakt med vätskan. Låt vila i 10 minuter. Koka upp vatten med lite salt en vid kastrull. Häll ner alla äggen i kastrullen och koka på medelvärme i 4-6 minuter (rinnighetsgrad). Plocka ur äggen var för sig med en hålslev. Montera och ät. Perfekt pochering!
Gunnar
2021-04-02Otroligt gott! Jag stekte bara spenaten i lite olivolja och med salt. Blev bra det med. Det var svårt app pochera äggen men det ska väl gå bättre nästa gång!
Lihini
2020-10-18