Oxfilé med örtig sås

34
6
Oxfilé med örtig sås

Oxfilé med örtig sås är en omtyckt och förvånansvärt snabblagad varmrätt till festbordet. Köttet bryns först innan du ugnssteker bitarna till önskad temperatur. Såsen ger fylliga smaker av vitlök, örter och vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med örtig sås

Ingredienser

4 portioner
4 tjocka skivor oxfilé (à150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

Sås

1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Rikard

2013-01-01

Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!

Rikard

2013-01-01

Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!

Jennie

2008-01-11

otroligt gott... det här kommer vi att äta vid flera festliga tillfällen.

Näringsvärde per portion

Energi 1600 KJ / 380 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden