Oxfilé med örtig sås

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
6
Oxfilé med örtig sås

Oxfilé med örtig sås är en omtyckt och förvånansvärt snabblagad varmrätt till festbordet. Köttet bryns först innan du ugnssteker bitarna till önskad temperatur. Såsen ger fylliga smaker av vitlök, örter och vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Oxfilé med örtig sås

Ingredienser

4 portioner
4   tjocka skivor oxfilé (à150 g)
1 tsk  salt
1 krm  peppar
smör till stekning

Sås

1   vitlöksklyfta
1 dl  persilja
1 dl  basilikablad
1/2 dl  torrt vitt vin
1/2 dl  vatten
1 tsk  majsstärkelse (Maizena)
2 dl  vispgrädde
2 msk  konc kalvfond
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!

Rikard

2013-01-01

Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!

Rikard

2013-01-01

otroligt gott... det här kommer vi att äta vid flera festliga tillfällen.

Jennie

2008-01-11

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga