Oxfilé med örtig sås
Oxfilé med örtig sås är en omtyckt och förvånansvärt snabblagad varmrätt till festbordet. Köttet bryns först innan du ugnssteker bitarna till önskad temperatur. Såsen ger fylliga smaker av vitlök, örter och vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 tjocka skivor oxfilé (à150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning
Sås
1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
salt och svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett27 g
Kommentarer
Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!
Rikard
2013-01-01Suveränt gott!! Till detta serverade vi potatiskarameller (potatismos i filodeg, recept från kokaihop.se :-/ ), smörfrästa champinjoner och sockerärtsskidor. Succé!
Rikard
2013-01-01otroligt gott... det här kommer vi att äta vid flera festliga tillfällen.
Jennie
2008-01-11