Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki

Spännande stekt hällefilé kryddad med garam masala. Till fisken serverar du stekta auberginer och tzatsiki. Garnera med citron. En förtjusande fiskrätt som för smaklökarna till Indien.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i 3-4 minuter på varje sida i en het stekpanna i olja. Salta och peppra.
  2. Skär fisken i åtta lika delar. Vänd dem lätt i garam masala. Stek dem 1-2 minuter på varje sida i en het lättoljad stekpanna. Salta lätt. Lägg upp på tallrikar.
  3. Lägg aubergineskivorna ovanpå. Skeda på tzatsiki och servera med en citronklyfta. En god och smakrik fiskrätt att servera till exempelvis couscous eller färsk pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten aubergine
  • 2 msk olja
  • 600 g hällefilé
  • 2 msk garam masala (indisk kryddblandning)
  • 1 ask tsatsiki (à 200 g)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2146 kJ / 557 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer