Potatis- och fänkålsgratäng

11
3
Potatis- och fänkålsgratäng

Låt fänkål sätta smak på potatisgratängen! Detta recept på potatis- och fänkålsgratäng är dessutom extra gott då smakrik ost och krispig panko på toppen gör den krämiga gratängen vackert gyllene och härligt frasig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatis- och fänkålsgratäng

Ingredienser

4-6
2
fänkål (à ca 250 g)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
smör
2 msk
hackad färsk timjan
500 g
fast potatis
4 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk (3%)
1 tsk
salt
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl
riven ost (gärna gruyère eller comté)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marie

1/10/2021

Det var ju supergott!

Karin

10/7/2020

Bytte ut panko till Finax glutenfritt ströbröd samt ökade på saltmängden ngt. Tog vanlig gratängost+Västerbottenost. Supergott!

Nanny

9/27/2020

Underbart gott! Går bra att äta som ensamrätt med grönsallad. Man behöver inte lyxa till den med gruy’ere , går lika bra med annan lagrad ost. Panko ett måste.

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 806 kCal
Fett 59 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept