Potatis- och fänkålsgratäng

14
6
Potatis- och fänkålsgratäng

Låt fänkål sätta smak på potatisgratängen! Detta recept på potatis- och fänkålsgratäng är dessutom extra gott då smakrik ost och krispig panko på toppen gör den krämiga gratängen vackert gyllene och härligt frasig.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatis- och fänkålsgratäng

Ingredienser

4-6 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk hackad färsk timjan
500 g fast potatis
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven ost (gärna gruyère eller comté)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Alan

2021-12-10

20 minuter var alldeles för kort - potatisen var hårda (trots tunna skivor), osten hade inte fått något färg och allting simmade i vätska. Efter 35 minuter var det bra.

Linda marita

2021-07-22

Till hur många portioner är receptet?

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Linda Marita! Receptet är till 4-6 portioner.😊 Hälsningar Elina

Hilkka

2021-03-02

Jättebra recept. Kompletterade gratängen med rimmad lax med citronskivor. Det blev en slags laxpudding.

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 806 kCal
Fett 59 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden