Potatis- och fänkålsgratäng

14
4
Potatis- och fänkålsgratäng

Låt fänkål sätta smak på potatisgratängen! Detta recept på potatis- och fänkålsgratäng är dessutom extra gott då smakrik ost och krispig panko på toppen gör den krämiga gratängen vackert gyllene och härligt frasig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Potatis- och fänkålsgratäng

Ingredienser

4-6
2
fänkål (à ca 250 g)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
smör
2 msk
hackad färsk timjan
500 g
fast potatis
4 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk (3%)
1 tsk
salt
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl
riven ost (gärna gruyère eller comté)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Hilkka

2021-03-02

Jättebra recept. Kompletterade gratängen med rimmad lax med citronskivor. Det blev en slags laxpudding.

Marie

2021-01-10

Det var ju supergott!

Karin

2020-10-07

Bytte ut panko till Finax glutenfritt ströbröd samt ökade på saltmängden ngt. Tog vanlig gratängost+Västerbottenost. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3374 KJ / 806 kCal
Fett 59 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept