Potatis- och fänkålsgratäng
Låt fänkål sätta smak på potatisgratängen! Detta recept på potatis- och fänkålsgratäng är dessutom extra gott då smakrik ost och krispig panko på toppen gör den krämiga gratängen vackert gyllene och härligt frasig.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk hackad färsk timjan
500 g fast potatis
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 tsk salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven ost (gärna gruyère eller comté)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3374 KJ / 806 kCal
Fett59 g
Salt2.5 g
Kolhydrater49 g
Protein18 g
Kommentarer
20 minuter var alldeles för kort - potatisen var hårda (trots tunna skivor), osten hade inte fått något färg och allting simmade i vätska. Efter 35 minuter var det bra.
Alan
2021-12-10Till hur många portioner är receptet?
Linda marita
2021-07-22Hej Linda Marita! Receptet är till 4-6 portioner.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13Jättebra recept. Kompletterade gratängen med rimmad lax med citronskivor. Det blev en slags laxpudding.
Hilkka
2021-03-02