Potatispuré med karljohansvamp

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Potatispuré med karljohansvamp

Potatispuré med karljohanssvamp är ett krämigt och gott tillbehör på festbordet! Stekt svamp rörs ner i moset som smaksätts med tryffelolja. Potatisskivor och parmaskinka steks knapriga i ugnen för dekoration vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Potatispuré med karljohansvamp

Ingredienser

4 portioner
ca 30 g  torkad karljohanssvamp
750 g  mjölig potatis
ca 2 dl  mjölk
50 g  smör
1 tsk  tryffelolja
salt

Garnering

1   stor potatis
olja till stekning
salt
4   skivor parmaskinka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk. Ersätt smör med mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

jättegott till oxfilén med örtig sås, fast vi hade i kantareller istället för karljohansvamp.

Jennie

2008-01-11

Näringsvärde per portion

Energi1390 KJ / 330 kCal

Testa liknande recept

Sugo di carne
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gräddig karljohansoppa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med parmesanpotatis och Karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga