Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Denna rätt blir som den klassiska brunchrätten ägg Benedict men istället för bröd läggs tillbehören på ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med fräst spenat, pocherat ägg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt fräsch och mättande rätt.

Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Ingredienser

4 portioner
1   rotselleri (à ca 800 g)
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar

Pocherat ägg

8   ägg
2 l  vatten
2 msk  ättiksprit (12 %)

Spenat

1   förp färsk spenat (à 200 g)
1   gul lök
25 g  smör

Tryffelhollandaise

300 g  smör
3   små äggulor
1 msk  citronsaft
2 msk  vatten
2 krm  salt
1/2 krm  peppar
2 tsk  tryffelolja
1   förp krasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3996 KJ / 954 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Selleripuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain 
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med rotselleri och picklad lök
Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga