Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

0
0
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Denna rätt blir som den klassiska brunchrätten ägg Benedict men istället för bröd läggs tillbehören på ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med fräst spenat, pocherat ägg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt fräsch och mättande rätt.

Skriv ut
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Ingredienser

4 portioner
1
rotselleri (à ca 800 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar

Pocherat ägg

8
ägg
2 l
vatten
2 msk
ättiksprit (12 %)

Spenat

1
förp färsk spenat (à 200 g)
1
gul lök
25 g
smör

Tryffelhollandaise

300 g
smör
3
små äggulor
1 msk
citronsaft
2 msk
vatten
2 krm
salt
1/2 krm
peppar
2 tsk
tryffelolja
1
förp krasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3996 KJ / 954 kCal
Fett 91 g
Salt 4 g
Kolhydrater 14 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept