Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Denna rätt blir som den klassiska brunchrätten ägg Benedict men istället för bröd läggs tillbehören på ugnsbakad rotselleri. Rotsellerin toppas med fräst spenat, pocherat ägg och den otroligt goda tryffelhollandaisen som passar perfekt till rotsellerin. En god och grön och samtidigt fräsch och mättande rätt.

Rostad rotselleri med spenat, pocherat ägg och tryffelhollandaise

Ingredienser

4 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Pocherat ägg

8 ägg
2 l vatten
2 msk ättiksprit (12 %)

Spenat

1 förp färsk spenat (à 200 g)
1 gul lök
25 g smör

Tryffelhollandaise

300 g smör
3 små äggulor
1 msk citronsaft
2 msk vatten
2 krm salt
1/2 krm peppar
2 tsk tryffelolja
1 förp krasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3996 KJ / 954 kCal
Fett91 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Snabb hollandaise
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemmagjord Hollandaisesås
Betyg 3.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg Benedict med ciabatta och parmaskinka
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga