Ankbröst med rödkål
För en lyxig och avancerat paradrätt - testa ankbröst med rödkål! Servera ankbröstet och rödkålen tillsammans med en rödvinssky av morot, palsternacka och kalvfond och ät med kokt eller stek potatis till. Festligt, gott och lyxigt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 ankbröst à 300 g
2 dl rödkål
1/2 dl rödvin
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås
1 morot
1 palsternacka
4 msk konc kalvfond
salt
peppar
5 dl rödvin
1 tsk majsstärkelse (majsstärkelse)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Grundregel när det gäller anka är att man alltid börjar med kall panna! Lägga ankbröst i en het panna är som att be om att få äta tuggummi! Lägg i en klick smör eller lite olja och börja från kall panna, något alla som arbetar med mat seriöst vet! Skäms ica för den receptbeskrivningen! För övrigt bra idé på tillbehör!
Fredrik
2021-01-13