Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Ankbröst med rödkål

För en lyxig och avancerat paradrätt - testa ankbröst med rödkål! Servera ankbröstet och rödkålen tillsammans med en rödvinssky av morot, palsternacka och kalvfond och ät med kokt eller stek potatis till. Festligt, gott och lyxigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med såsen. Skala och skär morot och palsternacka i små tärningar. Lägg i en kastrull med fond och rödvin. Låt koka ihop till hälften. Sila av. Salta och peppra. Red med maizena utrört i lite kallt vatten, låt koka upp. Varmhåll.
  2. Sätt ugnen på 125°C. Skär ett rutmönster (tunna snitt) i fettkappan på ankbrösten.
  3. Salta och lägg ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter. Vänd och stek i 2 minuter.
  4. Lägg över ankbrösten på ett ugnssäkert fat. Sätt in en köttermometer i mitten på ena ankbröstet. Ugnsstek i 20-30 minuter tills innertemperaturen är 65-70°C (beroende på hur rosa man vill ha köttet).
  5. Linda in ankbrösten i aluminiumfolie och låt vila i 10-15 minuter.
  6. Värm rödkålen i rödvinet. Hetta upp en stekpanna och bryn skinnsidan på ankbrösten så att de blir knapriga. Peppra och ev salta ytterligare.
  7. Skär upp i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg upp på varma tallrikar. Häll över rödvinssky. Servera med kokt eller stekt potatis. Potatisen på bilden är förkokt och sedan stekt i panna för att få en gyllene yta.

För alla

Läs noga ingredienserna på kalvfonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri buljongtärning i stället för kalvfond på flaska.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ankbröst à 300 g
  • 2 dl rödkål
  • 1/2 dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Sås
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 4 msk konc kalvfond
  • salt och peppar
  • 5 dl rödvin
  • 1 tsk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?