Ankbröst med rödkål

Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
1
Ankbröst med rödkål

För en lyxig och avancerat paradrätt - testa ankbröst med rödkål! Servera ankbröstet och rödkålen tillsammans med en rödvinssky av morot, palsternacka och kalvfond och ät med kokt eller stek potatis till. Festligt, gott och lyxigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Ankbröst med rödkål

Ingredienser

4 portioner
2 ankbröst à 300 g
2 dl rödkål
1/2 dl rödvin
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås

1 morot
1 palsternacka
4 msk konc kalvfond
salt
peppar
5 dl rödvin
1 tsk majsstärkelse (majsstärkelse)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat

Kommentar

Grundregel när det gäller anka är att man alltid börjar med kall panna! Lägga ankbröst i en het panna är som att be om att få äta tuggummi! Lägg i en klick smör eller lite olja och börja från kall panna, något alla som arbetar med mat seriöst vet! Skäms ica för den receptbeskrivningen! För övrigt bra idé på tillbehör!

Fredrik

2021-01-13

Testa liknande recept

Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga