Svampkroketter med vitlökskräm
Fylliga svampkroketter med lagrad ost möter krämig vitlökssås i denna smakfulla rätt. Perfekt som en läcker förrätt eller ett elegant tillbehör med en härlig krispighet och djup umamismak som alla kommer att älska.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
6 portioner
400 g svamp (t ex kejsarhatt eller portabello)
3 msk olivolja
salt
1 dl hackad persilja
2 dl grovriven lagrad ost (t ex Prästost)
svartpeppar
2 msk vetemjöl
ca 5 dl neutral olja (till fritering)
1 dl vetemjöl (till panering)
2 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Vitlökskräm
2 hela vitlökar
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
ev 1–2 tsk tryffelolja
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett26 g
Salt1.3 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g
Kommentarer