Svampkroketter med vitlökskräm

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Svampkroketter med vitlökskräm

Fylliga svampkroketter med lagrad ost möter krämig vitlökssås i denna smakfulla rätt. Perfekt som en läcker förrätt eller ett elegant tillbehör med en härlig krispighet och djup umamismak som alla kommer att älska. 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Svampkroketter med vitlökskräm

Ingredienser

6 portioner
400 g svamp (t ex kejsarhatt eller portabello)
3 msk olivolja
salt
1 dl hackad persilja
2 dl grovriven lagrad ost (t ex Prästost)
svartpeppar
2 msk vetemjöl
ca 5 dl neutral olja (till fritering)
1 dl vetemjöl (till panering)
2 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Vitlökskräm

2 hela vitlökar
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
ev 1–2 tsk tryffelolja
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett26 g
Salt1.3 g
Kolhydrater28 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade smågurkor med smetana
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili cheese
Betyg 4.3 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade pickles med cajundipp
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga