Mördeg (grundrecept)

Mördeg bakar du enkelt på smör, mjöl och socker, och använder sedan för världens godaste mördegskakor och pajer. Inte förvånande att det är en riktig klassiker, speciellt för alla vi som älskar sju sorters kakor. Se tips på småkakor att baka med degen, nedan!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stOm man vill göra dessa med glutenfri mjölmix (Finax, Semper etc) hur hör jag då? Går det att byta ut mjöl med mjölmix rakt av?
Johanna
Hej Johanna! Rakt av går nog inte tyvärr. Då kommer dom inte hålla ihop. Jag gissar att med en äggula och lite mera mjölmix kommer det att fungera men inget jag har testat. Hör gärna av dig om du testar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ett bra grundrecept. Bara att experimentera med smaker.
Hannele
Har gjort detta recept många gånger, antingen som hallongrottor eller lagt till några droppar bittermandel olja. Super gott och fungerar alla gånger. Idag blev det bittermandel och även Valnötter. Av 3 åringen att döma blev det bra även denna gång. Många gånger delar jag smöret i mindre bitar direkt från kylen och varma fingrarna gör resten, har aldrig låtit degen vila i kylen efter "knådning". Jag brukar då göra 1 sats. Har ungnen på 175 som det står i receptet och tiden är jag osäker på men brukar titta till dem efter ca 8 min och sedan varannan minut... Tack för ett enkelt och super recept!
Mays