Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vallmo- och citronkakor

Snabbt recept på små runda citronkakor som sticker ut med sitt ”skal” av vallmofrö och rivet citronskal, både vad gäller utseende och smak. De här små vännerna bakar du snabbt ut och gräddar när mördegen väl finns på plats.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med att tillreda mördegen. Här hittar du ett gott recept på Mördeg.
  3. Riv skalet från citronen och blanda med vallmofröna på ett bakplåtspapper. Rulla ut degen till en rulle, ca 30 cm lång och rulla degen i citronskal och vallmofrö. Låt rullen ligga i kyl ca 1 timme. Skär degen i ca 1 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 sats mördeg
  • skalet av 1 citron
  • 1 msk blått vallmofrö
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer