Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladkakor med apelsin

Vackra och goda chokladkakor som inte är så bruna som man är van vid. Rivet apelsinskal och mörk choklad står fint mot varandra, och det här är ett recept på småkakor som försvarar sin plats på kakfatet varje dag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med att baka en härlig Mördeg.
  3. Hacka chokladen fint, riv skalet av apelsinen och blanda det med mördegen. 
  4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 25 bitar (för 25 kakor) och rulla till kulor.  Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lätt med en gaffel. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktsosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkproteinfria ersättnings produkter av smör och choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 sats mördeg
  • 50 g mörk bakchoklad
  • skalet av 1/2 apelsin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?