Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Hallongrottor

Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 22 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
  4. Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 22 st
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)
Fyllning
  • 1 dl fast hallonsylt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 565 kJ / 135 kCal