Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hallongrottor

(79)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 22 st
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)
Fyllning
  • 1 dl fast hallonsylt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 22 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
  4. Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.