Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet var inte helt lättarbetat för mig. Jag använde kylskåpskallt smör i brist på annan beskrivning, strax över 4 dl mjöl (efter att ha läst kommentarer) och matberedare. Trots det var degen oerhört smulig och svår att få ihop. Vilade i kylskåp i 2 timmar och använde blöta händer för att forma kakor, mycket smuligt. Är träredskap med rundat skaft doppat i vatten var bra för att trycka hål i kakorna, då kunde jag hålla ihop kakan runtom samtidigt och undra alltför stora sprickor. Gräddade 175C varmluft 11 min (2 plåtar parallellt), funkade utmärkt för mig. Blev 22 kakor plus en del smul uppätet på vägen. Jag tror att det finns andra, bättre, recept att tillgå. Tex. Tycker jag mig minnas att min mamma brukar ha äggula i mördegen, jag tror att det hade hjälpt detta recept mycket. Men grattis till er som behärskar receptet och tom finner det lämpligt för barn! Gott blir det såklart i vilket fall!
Ingrid
2023-03-19Blev toppenbra!
Gunnel
2023-03-15blev tyvärr väldigt hårda och torra! gjorde väl nåt fel antar jag
Per
2023-03-12