Gaffelkaka med kokos och lime
Kokoskakor gjorda på mördeg och med en piffig accent av rivet limeskal. De så kallade gaffelkakorna får sitt klassiska utseende genom att du rullar små bollar av degen och trycker till med gaffeln innan du kör in plåten i ugnen. Enkelt, smart och snyggt, precis som det ska va’ när det vankas småkakor.
Ingredienser
ca 25 st
1 sats mördeg
1/2 dl riven kokos
skalet av 1 lime
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Wooow! Gjorde dessa precis med en smörkräm frosting smaksatt med lime till också. Herrejösses så gott det blev!!
Ida
2021-09-17Hej Ellen, tack för din uppmärksamhet och kommentar. Vi har nu uppdaterat i receptet. Lycka till med kakorna. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2017-04-24Bra, enkelt recept, men vilken temperatur ska ugnen vara på?
Ellen
2017-04-23