Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Gaffelkaka med kokos och lime

Kokoskakor gjorda på mördeg och med en piffig accent av rivet limeskal. De så kallade gaffelkakorna får sitt klassiska utseende genom att du rullar små bollar av degen och trycker till med gaffeln innan du kör in plåten i ugnen. Enkelt, smart och snyggt, precis som det ska va’ när det vankas småkakor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Först behövs det en smarrig Mördeg.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Rosta kokosen i torr panna och låt svalna. Riv skalet från limen. Blanda kokos och limeskal med degen.
  4. Rulla ut degen till en rulle ca 30 cm lång och dela i 25 bitar (för 25 kakor) och rulla dem till kulor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till lätt med en gaffel. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 sats mördeg
  • 1/2 dl riven kokos
  • skalet av 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer