Stockholmskakor
Att kakor får namn efter städer eller personer är inte ovanligt, men varför denna mördegskaka är uppkallad efter just Stockholm är det ingen som riktigt vet. Men vi vet att den är riktigt god, och enkel att baka! Fyll den med hallonsylt och toppa med hackad mandel.
Ingredienser
ca 60 st
Deg
150 g smör
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
Garnering
ca 1/2 dl sötmandel eller hasselnötter
Fyllning
2 - 3 msk hallonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god kaka. Följde instruktionerna noggrant och mätte med tumstock. Men jag fick ut exakt 30 kakor, inte 60 på detta recept. Men man kan nog skära kakorna ännu tunnare, kanske 6-7 mm och då får man ju såklart ut fler. Jag behövde även grädda längre än 14 min, så man kan alltså med fördel kanske göra dem lite tunnare.
Ida
2023-12-17Hej! Jag vill fråga om recept för alla: hur mycket mjölkproteinfritt måste man har?
Giang
2018-07-04Hej Giang! Du byter ut smöret mot samma mängd mjölkproteinfritt margarin. Lycka till, hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-07-04