Stockholmskakor

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
2
Stockholmskakor

Att kakor får namn efter städer eller personer är inte ovanligt, men varför denna mördegskaka är uppkallad efter just Stockholm är det ingen som riktigt vet. Men vi vet att den är riktigt god, och enkel att baka! Fyll den med hallonsylt och toppa med hackad mandel.

Stockholmskakor

Ingredienser

ca 60 st

Deg

150 g smör
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)

Garnering

ca 1/2 dl sötmandel eller hasselnötter

Fyllning

2 - 3 msk hallonsylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god kaka. Följde instruktionerna noggrant och mätte med tumstock. Men jag fick ut exakt 30 kakor, inte 60 på detta recept. Men man kan nog skära kakorna ännu tunnare, kanske 6-7 mm och då får man ju såklart ut fler. Jag behövde även grädda längre än 14 min, så man kan alltså med fördel kanske göra dem lite tunnare.

Ida

2023-12-17

Hej! Jag vill fråga om recept för alla: hur mycket mjölkproteinfritt måste man har?

Giang

2018-07-04

Hej Giang! Du byter ut smöret mot samma mängd mjölkproteinfritt margarin. Lycka till, hälsningar Ulrika

Redaktionen

2018-07-04

Testa liknande recept

Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös à la Mornay
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savarin
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga