Kolasnittar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kolasnittar

Hur gör man kolasnittar på klassiskt vis? Med detta recept blir ingen fikagäst besviken, de godaste kolasnittarna innehåller bara riktigt smör, socker, mjöl och lite mörk sirap. Inga konstigheter, bara godheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 2 delar (för 20 kakor) och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7374 kJ / 1763 kCal