Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Honungs- och pistagesnitt

Snittkakor i ett underbart mumsigt recept, bakade på mördeg och med en härlig massa av pistagenötter och honung i mittsträngen. Bland småkakorna är ju snittkakorna omtyckta både för att de smakar bra och för att de är extra lätta att sno ihop när man vill ha något gott att bjuda på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med att baka en Mördeg.
  2. Hacka nötterna och blanda med honungen. 
  3. Rulla ut degen en rulle ca 30 cm lång. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till och gör en fördjupning mitt i och längsmed rullen. Lägg nötterna i fördjupningen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och skär sedan på snedden.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 18 st
  • 1 sats mördeg
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer