Lammstek med krispigt örttäcke

Lammstek hör våren och påsken till! Här serverar vi den saftiga steken med ett krispigt grönt täcke av finhackade örter, vitlök, panko och riven parmesan som sätter smak på köttet och blir en fröjd för ögat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
ca 1 kg benfri lammstek
steksnöre (bindgarn)
2 tsk salt
1/2 dl finhackade örter t ex timjan och rosmarin
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
smör (till stekning)
Örtkrisp
1 dl panko
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl finhackade örter t ex persilja , timjan och rosmarin
1/2 dl finriven parmesan
1/2 tsk salt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein37 g
Kommentarer
9 stVi gjorde detta till påskmiddagen. Den blev god men vi tyckte inte riktigt att den skulle ha gått upp så mycket i temp som i receptet. Om vi lagar det igen så kanske vi kör bara till 60°.
Siri
Bästa på länge
Andreas
Jätte gott, gjorde det på lammrostbiff och serverade parmesanrostade potatis till och en fetaostkräm samt ugnsrostade tomater. Blev mycket gott!
Monika
Mycket gott! Pga tidsbrist tog jag ut steken redan på 62 grader, detta blev väldigt bra. Känns som att 65 grader skulle bli nästan för tillagat, men jag antar att det är en smaksak. Serverades med potatisgratäng och en skysås.
Jens
Fantastiskt gott. Steken försvann på nolltid. Min dotter som varken varit förtjust i lamm eller vitlök tog om 2ggr. Serverade med gratäng på potatis zuccini och tomat.och en kall fetaost sås.
Yvonne
Jättebra recept omtyckt av hela släkten. Råkade blanda alla ingredienser till krispet men körde ner i panna och stekte, bidde bra. Tog ut köttet på 60 grader och det va fint rosa men nästa gång blir det nog 56-58 grader.
Magdi
Kan man servera lammsteken kall? Maria
Maria
Det stod i Buffé att ni skulle ge instruktioner om att binda upp en lammstek och ni hänvisade till denna sidan men jag kan inte finna något om det här.Mats
Mats
Tack Mats för din kommentar! Nu har vi uppdaterat receptet med en länk till en steg för steg guide hur du binder lammsteken. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad skulle man kunna ha för sås till detta?
Ida
Hej Ida! Jag skulle rekommendera citronrisonin https://www.ica.se/recept/kramig-citronrisoni-730288/ . Eller varför inte en klassisk potatisgratäng. Men om du bara vill ha tips på en sås så rekommenderar jag en rödvinssås eller en citronsås. Gärna denna men här byter du ut fiskbuljongen mot hönsbuljong. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket