Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

13
2
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet panko.

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
900 g persiljerot
2 msk olivolja
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 kruka persilja
1 dl nyriven parmesan
1 dl panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Henrik

2021-03-08

Galet gott! Perfekt som tillbehör till en köttbit

Britt marie

2016-04-21

Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,

Näringsvärde per portion

Energi 1443 KJ / 344 kCal
Fett 16.3 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 35.6 g
Protein 12.1 g
Läs mer om näringsvärden