Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
2
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet panko.

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
900 g  persiljerot
2 msk  olivolja
1/2 dl  rostade hasselnötter
1/2   kruka persilja
1 dl  riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl  panko
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Galet gott! Perfekt som tillbehör till en köttbit

Henrik

2021-03-08

Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,

Britt marie

2016-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 344 kCal
Fett16.3 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35.6 g
Protein12.1 g

Testa liknande recept

Frukt med sabayon och rostade nötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade havrebitar med sesam
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Risotto med butternutpumpa och spenat
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga