Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
2
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet panko.

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
900 g persiljerot
2 msk olivolja
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Galet gott! Perfekt som tillbehör till en köttbit

Henrik

2021-03-08

Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,

Britt marie

2016-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 344 kCal
Fett16.3 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35.6 g
Protein12.1 g

Testa liknande recept

Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan
Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad blomkål med gräslökspesto och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krokant med hasselnötter
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga