Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

4
1
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet Panko.

Skriv ut
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
persiljerot
2 msk
olivolja
1/2 dl
rostade hasselnötter
1/2
kruka persilja
1 dl
nyriven parmesanost
1 dl
panko
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Britt marie

4/21/2016

Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,

Näringsvärde per portion

Energi 1443 KJ / 344 kCal
Fett 16.3 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 35.6 g
Protein 12.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept