Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet Panko.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och skär persiljerötterna i kvartar på längden och blanda dem med olivoljan.
  3. Mixa hasselnötterna och persiljan till ett smul. Riv osten.
  4. Blanda nötmixen med ost, panko, salt och peppar.
  5. Blanda smulet med persiljerötterna och lägg på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen ca 25 minuter tills de blir mjuka och får fin färg.
  6. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1 dl panko
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1443 kJ / 344 kCal