Tillaga den perfekta lammsteken
Lisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Här visar vi hur du binder en stek steg för steg. Vi har använt en lammstek, men guiden funkar lika bra för kött som rostbiff, högrev, fransyska eller skinkstek.
Tips! Här hittar du alla våra recept med lamm!
Knyt steksnöre runt ena änden på köttet med en dubbelknut. Se till att den avklippta änden på snöret är tillräckligt lång för att täcka köttets långsida och lite till.
Mät upp andra änden av snöret så att det räcker två varv runt köttets långsida och klipp av.
Ta den långa delen av snöret och slå en ögla runt köttet ca två cm längre ner från första knuten.
Fäst öglan genom att vika snöret runt öglan och dra åt.
Fortsätt slå öglor längs med köttet med ca två cm avstånd, dra åt dem och upprepa detta tills du når köttets andra ände.
Vänd på köttet och ta tag i det kortare snöret som är kvar uppe vid dubbelknuten.
Stoppa in snöret under varje ögla tills du kommer längst ner där du möter upp det andra snöret och försluter allt med en dubbelknut.
Dra gärna åt ordentligt då köttet krymper när du tillagar det.
När steken är tillagad och klar är det bara att klippa bort snöret, skära upp i skivor och servera!
Lisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Här har vi listat våra lammfavoriter till påskens middagar, vilken blir din?
Här är 9 goda recept där dina påskrester kommer till användning.
Kolla in våra tre olika dukningar och få idéer för hur du kan få till stilen på ett enkelt sätt.
Allt du behöver tänka på för att skapa den perfekta dukningen till kräftskivan.