Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat

Kommentarer

Vi friterade dem istället för ugn. Superkrispigt!

Maj

2025-01-04

Ostmajjon är suverän, gör hel rätten.

Elisabeth

2024-12-24

Citronen tog över lite för mycket i parmesanmayon, så nästa gång ska vi ha mindre citron. Vi blancherade dem först, sen stekte dem i lite olja i ett stekjärn så de fick färg, sen avslutade dem i airfryern. Supergott!

Louise

2024-12-24

Testa liknande recept

Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Svampkroketter med vitlökskräm
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad