Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

19
9
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Istället för att tillaga i ugn kan du fritera brysselkålen i en kastrull med frityrolja uppvärmd till 170–180°C tills de är gyllene.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Anna

2022-01-22

Mycket goda dagen efter!

Maria

2021-12-21

Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria

Julia

2021-12-14

Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!