Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
9
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl  majonnäs
1/2 dl  riven parmesan
2 tsk  finrivet citronskal
1/2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
250 g  brysselkål
1 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  vitlökspulver
2 krm  cayennepeppar
2   ägg
2 dl  panko
1 dl  riven parmesan
3 msk  rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Istället för att tillaga i ugn kan du fritera brysselkålen i en kastrull med frityrolja uppvärmd till 170–180°C tills de är gyllene.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda dagen efter!

Anna

2022-01-22

Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria

Maria

2021-12-21

Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!

Julia

2021-12-14

Testa liknande recept

Omelett med brysselkål och mango chutnesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga