Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs
Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4 portioner
Parmesanmajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket goda dagen efter!
Anna
2022-01-22Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria
Maria
2021-12-21Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!
Julia
2021-12-14