Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
9
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl  majonnäs
1/2 dl  riven parmesan
2 tsk  finrivet citronskal
1/2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
250 g  brysselkål
1 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  vitlökspulver
2 krm  cayennepeppar
2   ägg
2 dl  panko
1 dl  riven parmesan
3 msk  rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Istället för att tillaga i ugn kan du fritera brysselkålen i en kastrull med frityrolja uppvärmd till 170–180°C tills de är gyllene.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda dagen efter!

Anna

2022-01-22

Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria

Maria

2021-12-21

Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!

Julia

2021-12-14

Testa liknande recept

Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingschnitzel med rosa sås
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga