Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
9
Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Brysselkål hör julen till men är mångsidigare än som tillbehör på julbordet i all sin enkelhet. Panera i ströbröd och kryddor och baka i ugnen tills krispig och oemotståndlig. Servera tillsammans med parmesanmajonnäs för det perfekta tilltugget.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Parmesanmajonnäs

1 dl majonnäs
1/2 dl riven parmesan
2 tsk finrivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
250 g brysselkål
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
2 ägg
2 dl panko
1 dl riven parmesan
3 msk rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda dagen efter!

Anna

2022-01-22

Jättegott, bjöd på det som tillbehör till drink. Gick åt i ett huj :-) /Maria

Maria

2021-12-21

Rekommenderar verkligen att fritera dessa! Då hinner brysselkålen bli färdig och paneringen blir så krispig. Supergott!

Julia

2021-12-14

Testa liknande recept

Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampkroketter med vitlökskräm
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingschnitzel med rosa sås
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga