Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat

Ta inspiration från Medelhavet och smaksätt köttbullarna med vitlök, smulad fetaost, soltorkade tomater och basilika – det gör dem både saftiga och smakrika! Servera köttbullarna på klassiskt vis med pasta och tomatsås eller svep in dem i ett pitabröd tillsammans med sallad och yoghurtdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ingredienser
40 st
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
150 g smulad fetaost
1/2 dl finhackade soltorkade tomater
2 tsk torkad basilika
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och fetaost.
Näringsvärdet är beräknat per köttbulle.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Smaksätt gärna med lite färsk basilika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi182 KJ / 44 kCal
Fett3 g
Salt0.26 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g
Kommentarer