Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat

Ta inspiration från Medelhavet och smaksätt köttbullarna med vitlök, smulad fetaost, soltorkade tomater och basilika – det gör dem både saftiga och smakrika! Servera köttbullarna på klassiskt vis med pasta och tomatsås eller svep in dem i ett pitabröd tillsammans med sallad och yoghurtdressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
  3. Rör övriga ingredienser utom oljan till en fast smet. Rulla till ca 40 stycken köttbullar (för 40 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills de är genomstekta. Kyl snabbt ner det du inte använder direkt och förvara i tättslutande burk och använd dem en annan dag, till t ex Köttbullar i tomatsås med rostade grönsaker och pasta eller Pitabröd med köttbullar och myntayoghurt.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat per köttbulle.

Tips

Smaksätt gärna med lite färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 150 g smulad fetaost
  • 1/2 dl finhackade soltorkade tomater
  • 2 tsk torkad basilika
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 182 kJ / 44 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer