Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat

4
0
Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat

Ta inspiration från Medelhavet och smaksätt köttbullarna med vitlök, smulad fetaost, soltorkade tomater och basilika – det gör dem både saftiga och smakrika! Servera köttbullarna på klassiskt vis med pasta och tomatsås eller svep in dem i ett pitabröd tillsammans med sallad och yoghurtdressing.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat

Ingredienser

40 st
3/4 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
500 g
nötfärs
1
ägg
1
riven vitlöksklyfta
150 g
smulad fetaost
1/2 dl
finhackade soltorkade tomater
2 tsk
torkad basilika
3/4 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
-
rapsolja

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat per köttbulle.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Smaksätt gärna med lite färsk basilika.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 182 KJ / 44 kCal
Fett 3 g
Salt 0.26 g
Kolhydrater 1 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept