Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar Tikka Masala med broccoli

Lättlagat, gott och mättande! Kvällens middag bjuder på saftiga nötfärsbullar i en krämig tikka masala-sås full av smak. Låt puttra tills smakerna gift sig och väldoften spridit sig i köket. Servera grytan med fluffigt ris och knallgröna broccolibuketter. Strö över nymald svartpeppar och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Blanda vatten, ägg och ströbröd i en bunke.
  2. Rör om och låt stå någon minut.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda färsen först med salt och peppar och rör sedan i ströbrödsblandningen.
  5. Fukta händerna och forma färsen till små bullar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får lite färg.
  6. Häll sås och vatten över köttbullarna och låt sjuda (småkoka) ca 6 minuter. Vänd bullarna då och då.
  7. Rensa och skär broccolin i bitar. Koka den i saltat vatten i en kastrull ca 4 minuter.
  8. Servera köttbullarna med ris och broccoli.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Vill du spara lite tid? Gör då en köttfärssås i stället för att rulla köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 490 g tikka masala sås
  • 1 dl vatten
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3150 kJ / 759 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer