Pannbiff med fetaost och tzatziki

19
3
Pannbiff med fetaost och tzatziki

Grekiska biffar fyllda med fetaost gör dem extra saftiga! Tzatzikin som serveras till blir en perfekt smakkombination med sin svalkande smak. Servera biffar och tzatziki med ris och härligt gröna salladsblad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Pannbiff med fetaost och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
150 g fetaost
1 msk smör eller margarin

Tzatziki

1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Till servering

1/2 röd & grön grönsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost, yoghurt och smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

William

2020-07-12

Hittade ingen röd grönsallad till servering

Maria

2020-05-10

Behövs ägg för att binda ihop dem förmodar jag.

Isabelle

2019-01-29

Biffarna höll inte ihop

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 739 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden