Pannbiff med fetaost och tzatziki
Grekiska biffar fyllda med fetaost gör dem extra saftiga! Tzatzikin som serveras till blir en perfekt smakkombination med sin svalkande smak. Servera biffar och tzatziki med ris och härligt gröna salladsblad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
150 g fetaost
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 röd & grön grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 739 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g
Kommentarer
Smaken god men de faller samman när man steker dem. ( fast jag hade i 1 ägg)
Christina
2024-05-26Jag gör en vegetarisk variant där jag helt enkelt byter ut köttfärsen mot formbar färs. Då blir det inte heller några problem att få dem att hålla ihop utan ägg. Familjens favoritbiffar!
Pernille
2023-09-10Temperaturen i receptet-texten är en annan än den som står i början av listan
Lennart
2022-11-06