Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanonbollar med pasta och tomater

Uppseendeväckande servering gör rätten till en sagolik matupplevelse. Barnens absoluta favorit på kalaset. Väl värd varje minut av upplägg. Kanonbollar med pasta och tomater passar även på vuxenfesten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten eller mjölk i en bunke. Låt det svälla ca 5 minuter. Tillsätt färsen ägget och kryddorna och blanda ihop.
  2. Rulla till köttbullar och lägg dem på en tallrik eller ett skärbräde.
  3. Smält matfettet i en stekpanna. Stek dem i omgångar ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
  4. Servera köttbullarna med pasta och tomater. Trä gärna köttbullarna, pastan och tomaterna på spett.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja- eller havrebaserat alternativ, Välj mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs (eller lammfärs)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk matfett
Till servering
  • pasta
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer