Färsbullar "extra allt" | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbullar "extra allt"

Smarriga färsbullar som innehåller det mesta! Det extra ägget i fyllningen gör dem riktigt saftiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ströbröd och grädde. Låt stå 5 minuter.
  3. Skala och riv löken fint. Blanda färsen med lök, ströbrödsblandning, kapris och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Fyllning: Smula fetaosten. Grovhacka oliverna. Blanda fetaost och oliver med gräslök, honung, oregano och ägg.
  5. Forma färsen till ca 12 biffar (för 4 port). Gör en urgröpning i mitten och lägg i lite av fyllningen. Nyp ihop och forma till stora köttbullar. Upprepa med resten av färsen.
  6. Lägg färsbullarna på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter. Servera gärna med klyftpotatis och en grönsallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd, boveteflingor eller rent havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Använd mjölkfritt ströbröd och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Använd mjölkfritt ströbröd och ersätt mjölk med t ex Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 dl kapris
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Fyllning
  • 1 paket fetaost (à 150 g)
  • 1/2 dl kalamataoliver
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan