UNDER 45 MIN | Medel

Kornotto (grundrecept)

Gör en stor laddning “risotto” fast på korngryn i stället för ris. Korn, vin, riven ost och smör möts i en oemotståndlig kombination. Korn är ett av våra fyra svenska sädesslag med härligt tuggmotstånd. Toppa med primörer, nötter, svamp eller färsk spenat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 liter (ca 8 portioner) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar, utan att den får färg.
  3. Tillsätt korngryn, buljongtärning och vin. Låt koka någon minut. Tillsätt vattnet. Låt koka upp och fortsätt koka på svag värme 20–25 minuter under lock. Rör om då och då. Ta från värmen.
  4. Rör ner ost och smör. Krydda med salt och peppar.
  5. Kornotto är en utmärkt bas till Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter, Fyllda paprikor med kornotto och fetaost eller Kornbollar med tomatsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen. Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj lagrad riven ost och använd laktosfritt matfett.

Näringsvärdet är baserat per dl.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 liter (ca 8 portioner)
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl korngryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 13 dl vatten
  • 150 g riven lagrad ost
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 501 kJ / 120 kCal