Kornotto (grundrecept)

7
2
Kornotto (grundrecept)

Gör en stor laddning “risotto” fast på korngryn i stället för ris. Korn, vin, riven ost och smör möts i en oemotståndlig kombination. Korn är ett av våra fyra svenska sädesslag med härligt tuggmotstånd. Toppa med primörer, nötter, svamp eller färsk spenat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornotto (grundrecept)

Ingredienser

1 1/2 liter (ca 8 portioner)
1
gul lök
2 msk
rapsolja
4 dl
korngryn
1
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vitt vin
13 dl
vatten
150 g
riven lagrad ost
25 g
smör
1 tsk
salt
2 krm
malen vitpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen. Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj lagrad riven ost och använd laktosfritt matfett.

Näringsvärdet är baserat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Inga-lill

2021-01-27

Hejsan, kan man frysa in i portioner när man kokar stor sats av grundreceptet?

Malin

2018-04-05

Underbart god. Kanske är det vinet och all osten. Vi råkade koka med lock på och en halvtimme extra. Resultatet blev mycket lyckat ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 501 KJ / 120 kCal
Fett 7 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 8 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept