Matveteotto med riven ost

Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
0
Matveteotto med riven ost

I det här receptet används en matvete som kokas till en krämig ”otto” med tuggmotstånd, alltså en variant på risotto. Suveränt tillbehör till stekt kött, kyckling eller vegetariska biffar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Matveteotto med riven ost

Ingredienser

4 portioner
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 dl matvete
1 dl vitt vin
2 dl riven lagrad ost
1/2 dl vispgrädde
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1541 KJ / 370 kCal
Fett15.9 g
Salt3.65 g
Kolhydrater35.8 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Soppa med spenat, matvete och citron
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomatkokt matvete
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga