Matveteotto med riven ost

Betyg 2.7 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Matveteotto med riven ost

I det här receptet används en matvete som kokas till en krämig ”otto” med tuggmotstånd, alltså en variant på risotto. Suveränt tillbehör till stekt kött, kyckling eller vegetariska biffar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Matveteotto med riven ost

Ingredienser

4 portioner
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 dl matvete
1 dl vitt vin
2 dl riven lagrad ost
1/2 dl vispgrädde
salt
peppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.59 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1541 KJ / 370 kCal
Fett15.9 g
Salt3.65 g
Kolhydrater35.8 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Linsotto med pecorino och tomat
Betyg 4 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter
Betyg 4.6 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad