Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter
Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Med fryst svampmix får du fem sorters svampar utan att behöva varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
7 dl kornotto (se länk till grundreceptet i beredningen)
500 g fryst, tinad svampmix
2 msk smör
150 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
1/2 dl finhackad persilja
Till servering
1/2 dl rostade, hackade hasselnötter
riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett35 g
Salt1.55 g
Kolhydrater19 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer