Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Med fryst svampmix får du fem sorters svampar utan att behöva varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en Kornotto (grundrecept)Anpassa mängden kornotto efter önskat antal portioner. 
  2. Stek svampen i smör tills den är gyllene. Tillsätt bönorna mot slutet och låt steka med några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta från värmen och rör ner persiljan.
  3. Servera kornotton med svampfräs, nötter och ost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen. Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj lagrad riven ost och använd laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl kornotto (se länk till grundreceptet i beredningen)
  • 500 g fryst, tinad svampmix
  • 2 msk smör
  • 150 g haricots verts
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl finhackad persilja
Till servering
  • 1/2 dl rostade, hackade hasselnötter
  • riven Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2120 kJ / 507 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept