Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

1
0
Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Med fryst svampmix får du fem sorters svampar utan att behöva varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Ingredienser

4 portioner
7 dl
kornotto (se länk till grundreceptet i beredningen)
500 g
fryst, tinad svampmix
2 msk
smör
150 g
haricots verts (bönor)
-
salt
-
svartpeppar
1/2 dl
finhackad persilja

Till servering

1/2 dl
rostade, hackade hasselnötter
-
riven Västerbottensost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen. Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj lagrad riven ost och använd laktosfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 507 kCal
Fett 35 g
Salt 1.55 g
Kolhydrater 19 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept