Kornbollar med tomatsås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kornbollar med tomatsås

Svensk tolkning av italienska arancini – friterade risbollar. Utsidan steks frasig i det asiatiska ströbrödet panko och insidan består av en ljuvligt krämig kornotto. Servera kornbollarna med lufttorkad skinka och färdig tomatsås med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornbollar med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 dl  kornotto (se länk till grundrecept under beredningen)
1/2 msk  finrivet citronskal
1 tsk  chiliflakes
1/2 dl  hackad persilja
salt
peppar
2   ägg
3 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja
1   förp färdig tomatsås med basilika (à 390 g)

Till servering

lufttorkad skinka

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj lagrad riven ost, använd laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 462 kCal
Fett28 g
Salt5.38 g
Kolhydrater28 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tortillapizza med skinkost
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Capricciosa-crêpes
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chorizo bake med pankokrisp
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzasnurra med skinka och tomat
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzastjärnor
Betyg 2.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga