Kornbollar med tomatsås
Svensk tolkning av italienska arancini – friterade risbollar. Utsidan steks frasig i det asiatiska ströbrödet panko och insidan består av en ljuvligt krämig kornotto. Servera kornbollarna med lufttorkad skinka och färdig tomatsås med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 dl kornotto (se länk till grundrecept under beredningen)
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk chiliflakes
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
2 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja
1 förp färdig tomatsås med basilika (à 390 g)
Till servering
lufttorkad skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 462 kCal
Fett28 g
Salt5.38 g
Kolhydrater28 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer