Kornbollar med tomatsås

1
0
Kornbollar med tomatsås

Svensk tolkning av italienska arancini – friterade risbollar. Utsidan steks frasig i det asiatiska ströbrödet panko och insidan består av en ljuvligt krämig kornotto. Servera kornbollarna med lufttorkad skinka och färdig tomatsås med basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornbollar med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 dl
kornotto (se länk till grundrecept under beredningen)
1/2 msk
finrivet citronskal
1 tsk
chiliflakes
1/2 dl
hackad persilja
-
salt
-
peppar
2
ägg
3 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
-
rapsolja
1
förp färdig tomatsås med basilika (à 390 g)

Till servering

lufttorkad skinka

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj lagrad riven ost, använd laktosfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1600 KJ / 462 kCal
Fett 28 g
Salt 5.38 g
Kolhydrater 28 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept