Broccolirisotto med citron
Krämigt grön risotto passar såväl vardag som helg. Denna får smak av broccoli, vitt vin, vitlök, finriven parmesan och citronskal. Toppa med stjälkarna från broccolin.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
2 portioner
250 g broccoli
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 riven vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 dl arborioris
1 dl torrt, vitt vin
1 dl finriven parmesan
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 780 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater101 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Yasmin, något saknas i rätten. Vår blev heller inte al dente och nästan lite överkokt.
Louise
2024-10-24Inte så jättemycket smak, skulle behöva något piff, och blev lite för mycket tuggmotstånd. Kanske var vi för ivriga och lät broccolirivet gå med för kort stund (2,5 min) eller om det var riset - svårt att säga. Testar vi detta igen så får vi tänka ut någon förändring.
Yasmin
2024-01-23