Broccolirisotto med citron
Krämigt grön risotto passar såväl vardag som helg. Denna får smak av broccoli, vitt vin, vitlök, finriven parmesan och citronskal. Toppa med stjälkarna från broccolin.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
2 portioner
250 g broccoli
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 riven vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 dl arborioris
1 dl torrt, vitt vin
1 dl finriven parmesan
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 780 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater101 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte så jättemycket smak, skulle behöva något piff, och blev lite för mycket tuggmotstånd. Kanske var vi för ivriga och lät broccolirivet gå med för kort stund (2,5 min) eller om det var riset - svårt att säga. Testar vi detta igen så får vi tänka ut någon förändring.
Yasmin
2024-01-23