Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Broccolirisotto med citron

Krämigt grön risotto passar såväl vardag som helg. Denna får smak av broccoli, vitt vin, vitlök, finriven parmesan och citronskal. Toppa med stjälkarna från broccolin.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort stjälken från broccolin och skiva tunt. Riv resten av broccolin fint på ett rivjärn.
  2. Koka upp en kastrull med vattnet och grönsaksbuljongtärningen.
  3. Fräs vitlöken i 2 msk av oljan (för 2 port). Tillsätt riset och låt fräsa ytterligare några minuter. Häll på vinet och låt allt vin koka in. Tillsätt buljongen lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men har lite tuggmotstånd, 20–25 minuter. 
  4. Rör ner den rivna broccolin och låt sjuda ytterligare några minuter. Ta från värmen och rör ner parmesan och citronskal. Krydda med med salt och peppar. 
  5. Stek broccolistjälkarna i resten av oljan på hög värme några minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa riset med stjälkarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g broccoli
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare