Bönotto med zucchini och bella verde
Snabbvariant på risotto – en bönotto med cannellinibönor i huvudrollen i stället för ris. Tillsammans med zucchini, rostade pumpakärnor, parmesan och råstekt, råsnygg sparrisbroccoli blir en riktigt krämig fullträff. En lättlagad vegorätt till vardags!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
Bönotto
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (ca 400 g)
2 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk olivolja
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 tsk torkad timjan
1/2 grönsaksbuljongtärning
50 g färskost
2 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Broccoli
200 g bellaverde (sparrisbroccoli)
1 msk olivolja
Till servering
1 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 568 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och lättlagat!
Håkan
2020-04-06Super!!
Britt
2020-03-16