Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Bönotto med zucchini och bella verde

Snabbvariant på risotto – en bönotto med cannellinibönor i huvudrollen i stället för ris. Tillsammans med zucchini, rostade pumpakärnor, parmesan och råstekt, råsnygg sparrisbroccoli blir en riktigt krämig fullträff. En lättlagad vegorätt till vardags!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönotto: Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i 1-2 cm stora bitar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en traktör- eller stekpanna ett par minuter, utan att det får färg. Tillsätt zucchinin och fräs ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt vatten, vin, timjan och buljongtärning. Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter.
  4. Tillsätt bönor och färskost. Låt koka ytterligare ca 5 minuter, tills det kokat ihop.
  5. Ta från värmen. Rör ner parmesan, salt och peppar. 
  6. Broccoli: Fräs sparrisbroccolin hastigt i olja i en stekpanna tills den får färg (den ska fortfarande vara knaprig). Salta och peppra.
  7. Till servering: Servera bönotton med sparrisbroccolin, rostade pumpakärnor och riven parmesan.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfri färskostersättning och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Testa att byta ut zucchini mot pumpa, svamp, grönkål eller spenat!

Ingredienser

Portioner: 4
Bönotto
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini (ca 400 g)
  • 2 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 50 g färskost
  • 2 dl finriven parmesanost (+ extra till servering)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Broccoli
  • 200 g bellaverde (sparrisbroccoli)
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 1 dl rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2377 kJ / 568 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer