Bönotto med zucchini och bella verde

17
2 Klimatsmart
Bönotto med zucchini och bella verde

Snabbvariant på risotto – en bönotto med cannellinibönor i huvudrollen i stället för ris. Tillsammans med zucchini, rostade pumpakärnor, parmesan och råstekt, råsnygg sparrisbroccoli blir en riktigt krämig fullträff. En lättlagad vegorätt till vardags!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Bönotto med zucchini och bella verde

Ingredienser

4 portioner

Bönotto

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
zucchini (ca 400 g)
2
förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk
olivolja
1 dl
vatten
1 dl
vitt vin
1/2 tsk
torkad timjan
1/2
grönsaksbuljongtärning
50 g
färskost
2 dl
finriven parmesanost (+ extra till servering)
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Broccoli

200 g
bellaverde (sparrisbroccoli)
1 msk
olivolja

Till servering

1 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfri färskostersättning och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Testa att byta ut zucchini mot pumpa, svamp, grönkål eller spenat!

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Håkan

4/6/2020

Mycket gott och lättlagat!

Britt

3/16/2020

Super!!

Näringsvärde per portion

Energi 2377 KJ / 568 kCal
Fett 28 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept