Bönotto med zucchini och bella verde

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
2
Bönotto med zucchini och bella verde

Snabbvariant på risotto – en bönotto med cannellinibönor i huvudrollen i stället för ris. Tillsammans med zucchini, rostade pumpakärnor, parmesan och råstekt, råsnygg sparrisbroccoli blir en riktigt krämig fullträff. En lättlagad vegorätt till vardags!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Bönotto med zucchini och bella verde

Ingredienser

4 portioner

Bönotto

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (ca 400 g)
2 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk olivolja
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 tsk torkad timjan
1/2 grönsaksbuljongtärning
50 g färskost
2 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Broccoli

200 g bellaverde (sparrisbroccoli)
1 msk olivolja

Till servering

1 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och lättlagat!

Håkan

2020-04-06

Super!!

Britt

2020-03-16

Näringsvärde per portion

Energi2377 KJ / 568 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig cannellinipasta med valnötter
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ost- och bönpannkakor med tångkaviar och picklad rödlök
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpasoppa med surdegsfrallor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga