Bönotto med zucchini och bella verde

21
2
Bönotto med zucchini och bella verde

Snabbvariant på risotto – en bönotto med cannellinibönor i huvudrollen i stället för ris. Tillsammans med zucchini, rostade pumpakärnor, parmesan och råstekt, råsnygg sparrisbroccoli blir en riktigt krämig fullträff. En lättlagad vegorätt till vardags!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Bönotto med zucchini och bella verde

Ingredienser

4 portioner

Bönotto

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (ca 400 g)
2 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk olivolja
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 tsk torkad timjan
1/2 grönsaksbuljongtärning
50 g färskost
2 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Broccoli

200 g bellaverde (sparrisbroccoli)
1 msk olivolja

Till servering

1 dl rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj mjölkproteinfri färskostersättning och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Testa att byta ut zucchini mot pumpa, svamp, grönkål eller spenat!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Håkan

2020-04-06

Mycket gott och lättlagat!

Britt

2020-03-16

Super!!

Näringsvärde per portion

Energi 2377 KJ / 568 kCal
Fett 28 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden