Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korngryn med fläsk

Ett härligt recept på mättande husmanskost - korngryn med fläsk. Du gör det av bland annat lök, korngryn, äpple, ruccola, pepparrot, gräddfil och fläsk. Rejält och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i lite smör och/eller rapsolja i en stekpanna tills den blir genomskinlig. Tillsätt korngrynen och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Skala äpplena och skär i klyftor. Grovhacka ruccolan. Blanda med korngrynen. 
  3. Blanda pepparroten i gräddfilen.
  4. Skär fläsket i skivor och stek dem i stekpanna. Servera genast tillsammans med korngryn och gräddfil.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett (eller olja).
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett (eller olja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 4 dl korngryn (gärna helgryn)
  • 9 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 äpplen
  • 60 g ruccola (senapskål)
  • 3 msk riven pepparrot
  • 3 dl gräddfil
  • 500 g magert rimmat eller färskt fläsk
  • smör och eller rapsolja
Lägg till i inköpslistan