Risotto på dinkel med sparris

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Risotto på dinkel med sparris

Nyttig och smakrik risotto som är utmärkt att ha som tillbehör på buffén. Dinkel steker du ihop med lök, vitlök och grönsaksbuljong. Risotton förgyller du därefter med spröd sparris, vita bönor och ljuvlig parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Risotto på dinkel med sparris

Ingredienser

4 portioner
500 g  spelt/farro eller korngryn
1   gul lök
1 - 2   vitlöksklyftor
smör eller olivolja
1 1/2 - 1 4/5 l  grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
salt
peppar

Till servering

200 g  sparris (färsk eller fryst)
1   burk vita stora bönor
färsk parmesan
2   vitlöksklyftor

För alla

Innehåller mjölk och gluten. Även ägg kan ingå.
Ändra till mjökfritt: uteslut osten och kontrollera för säkrhets skull innehållet om fond används.
Gör äggfritt: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.
Gör glutenfritt: spelt/dinkel och korngryn innehåller gluten, använd i stället ris, t ex avorioris.

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Prövade receptet med korngryn istället för spelt. Använde dock bara halva mängden, 250 g. Det visade sig vara en bra idé, för det skulle ha blivit alldeles för mycket annars! (Blötlade enligt receptet.)

Kristina

2003-12-01

Testa liknande recept

Kornotto (grundrecept)
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojabönsrisotto med svartkål och tomat
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med sparris och korngryn
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön risotto med tomatsallad
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
113 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persiskt ris med bönor - Baghali polo
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga