Nyttig och smakrik risotto som är utmärkt att ha som tillbehör på buffén. Dinkel steker du ihop med lök, vitlök och grönsaksbuljong. Risotton förgyller du därefter med spröd sparris, vita bönor och ljuvlig parmesan.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2006
Innehåller mjölk och gluten. Även ägg kan ingå.
Ändra till mjökfritt: uteslut osten och kontrollera för säkrhets skull innehållet om fond används.
Gör äggfritt: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.
Gör glutenfritt: spelt/dinkel och korngryn innehåller gluten, använd i stället ris, t ex avorioris.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kristina
2003-12-01Prövade receptet med korngryn istället för spelt. Använde dock bara halva mängden, 250 g. Det visade sig vara en bra idé, för det skulle ha blivit alldeles för mycket annars! (Blötlade enligt receptet.)