Risotto på dinkel med sparris

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Risotto på dinkel med sparris

Nyttig och smakrik risotto som är utmärkt att ha som tillbehör på buffén. Dinkel steker du ihop med lök, vitlök och grönsaksbuljong. Risotton förgyller du därefter med spröd sparris, vita bönor och ljuvlig parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Risotto på dinkel med sparris

Ingredienser

4 portioner
500 g spelt/farro eller korngryn
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
smör eller olivolja
1 1/2 - 1 4/5 l grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
salt
peppar

Till servering

200 g sparris (färsk eller fryst)
1 burk vita stora bönor
färsk parmesan
2 vitlöksklyftor

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Prövade receptet med korngryn istället för spelt. Använde dock bara halva mängden, 250 g. Det visade sig vara en bra idé, för det skulle ha blivit alldeles för mycket annars! (Blötlade enligt receptet.)

Kristina

2003-12-01

Testa liknande recept

Rostade vita bönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kornotto (grundrecept)
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpachosallad med sparris och krutonger
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerade vita bönor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit böncrème
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga