Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Risotto på dinkel med sparris

Nyttig och smakrik risotto som är utmärkt att ha som tillbehör på buffén. Dinkel steker du ihop med lök, vitlök och grönsaksbuljong. Risotton förgyller du därefter med spröd sparris, vita bönor och ljuvlig parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Lägg spelten i blöt över natten, låt den rinna av till nästa dag.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i lite smör eller olja. Tillsätt spelten. Låt alltsammans fräsa ihop någon minut.
  3. Späd med buljongen och koka under omrörning. Späd och rör i risotton med jämna mellanrum tills den är ätmjuk, 18-20 minuter.
  4. Till servering: Koka den färska eller värm den frysta sparrisen i mikron. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ner den i risotton tillsammans med grovriven parmesan och stora vita bönor. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Innehåller mjölk och gluten. Även ägg kan ingå.
Ändra till mjökfritt: uteslut osten och kontrollera för säkrhets skull innehållet om fond används.
Gör äggfritt: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.
Gör glutenfritt: spelt/dinkel och korngryn innehåller gluten, använd i stället ris, t ex avorioris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g spelt/farro eller korngryn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör eller olivolja
  • 1,8 l grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 200 g sparris (färsk eller fryst)
  • 1 burk vita stora bönor
  • färsk parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?